Συστατικά
- 2-3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1-2 καρότα κομμένα ζουλιέν
- 2 πιπεριές κομμένες ζουλιέν
- 1 φρεσκο κρεμμυδι σε λεπτες ροδελες
- 10-12 ντοματάκια cherry, κομμένα στη μέση
- 4-5 κουταλιές Σπορέλαιο
- 60ml χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κούπα ρεβύθια (βρασμένα και στραγγισμένα)
- χυμός από 1 λάιμ
- αλάτι-πιπέρι-λίγο κύμινο
- μισό ματσάκι Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 125 γρ. Κουσκούς
- 250ml ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
- Προσθέτουμε στo τηγανι δυο κουταλιές λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμυδι.
- Τα σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα ντοματάκια.
- Τα κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι, αλατι, πιπέρι, το κύμινο και τον μαιντανο.
- Bάζουμε το κουσκούς σε ενα μπωλ, ζεσταινουμε το ζωμό λαχανικών, το ρίχνουμε πάνω από το κουσκούς, καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 λεπτά να πιει το ζωμο.
- Ανακατεύουμε τα λαχανικα προσεκτικά στο κουσκούς και σερβιρετε!
πηγή: οι συνταγές της παρέας