Συστατικά
- 250 gr κουβερτούρα
- 180 gr μαργαρίνη
- 1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. φαριναπ
- 6 αβγά
- 1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
- Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος ή παγωτο
Οδηγίες
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.
- Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
- Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτάκια περίπου.
- Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτο.
Διαβάστε περισότερο: Σουφλέ Σοκολάτας http://www.sintagespareas.gr/sintages/soufle-sokolatas.html#ixzz0rOvEI27K