.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΙΣΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ!


Μεγάλη εφεύρεση το σίδερο ισιώματος μαλλιών. Οποιαδήποτε μέρα και ώρα είναι στη διάθεσή μας, σαν ένας προσωπικός κομμωτής που περιμένει υπομονετικά να τον φωνάξουμε, όποτε τον χρειαστούμε. Μέσα σε 10-15 λεπτά «δαμάζει» ακόμα και τα πιο ατίθασα μαλλιά και τα διατηρεί ίσια μέχρι το επόμενο λούσιμο.


Δυστυχώς, όμως, αυτή ακριβώς η ευκολία κρύβει και μία μεγάλη παγίδα. Πολλές γυναίκες κάνουν καθημερινή χρήση, ρυθμίζοντάς το μάλιστα σε υψηλές θερμοκρασίες για καλύτερο αποτέλεσμα, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν τα μαλλιά τους. Ακόμα και το καλύτερο σίδερο ισιώματος, ό,τι είδους πλάκες και να έχει, καίει την τρίχα. Γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν μεγάλη προσοχή στη θερμοκρασία, αν θέλετε να έχετε και όμορφα και υγιή μαλλιά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τρεις είναι οι «χρυσοί» κανόνες που πρέπει να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια:

* Ακόμα κι αν το σίδερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε στεγνά και σε βρεγμένα μαλλιά, ΠΟΤΕ μην το κάνετε, αν δεν τα έχετε πρώτα στεγνώσει πολύ καλά. Διαφορετικά, η τρίχα «σιγοψήνεται» και καταστρέφεται.
* Αν δεν γνωρίζουμε ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για τον τύπο των μαλλιών μας, καλύτερα να ρυθμίσουμε το σίδερο σε χαμηλότερους βαθμούς. Επίσης, περνάμε γρήγορα τις τούφες ανάμεσα από τις πλάκες και δεν τις κρατάμε πολύ ώρα, αν θέλουμε να μην μας μείνουν στο χέρι.
* Πριν από τη χρήση, πρέπει πάντα να έχουμε ενυδατώσει σωστά τα μαλλιά μας με κάποια μαλακτική κρέμα, γιατί το στέγνωμα τα αφυδατώνει.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παραπάνω συμβουλές, για να αποκτήσετε όμορφα και υγιή μαλλιά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...