.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

FAKELOS: ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΣΕΧΙΑ

Αν είστε λάτρεις των ταξιδίων στο εξωτερικό και δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα την Πράγα σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!Η Τσεχία είναι μια Μεσαιωνική χώρα γεμάτη εκπλήξεις!
Ιδιαίτερα η Πράγα και το Κάρλοβυ Βάρυ μοιάζουν με παραμυθένιες πόλεις!
Περπατώντας στους δρόμους της Τσεχίας, έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε άλλη εποχή. Νομίζεις πως από στιγμή σε στιγμή θα πεταχτεί μπροστά σου κάποιος Ιππότης πάνω στο άσπρο του άλογο για να σε πάρει μακρυά στην χώρα των θαυμάτων.
Η αρχιτεκτονική των κτιρίων είναι ικανή να σε αφήσει άναυδη και η όλη ατμόσφαιρα σε κάνει να πιστεύεις πως ονειρεύεσαι!
Τα σπίτια μοιάζουν με καραμελένια: είναι πολύχρωμα και κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς καμία αναπνοή.
Γύρω σου θα δεις άμαξες και μαυροφορεμένους οδηγούς με μακρυά καπέλα να σε περιτριγυρίζουν διακριτικά και γλυκά κόκκινα περιπτεράκια που πουλάνε τουριστικά είδη.
Οι δίδυμοι πύργοι κατά την γνώμη μου είναι το πιο όμορφο αξιοθέατο που υπάρχει σε αυτήν την πόλη. Επιβλητικοί και αριστοκρατικοί έχουν ένα άρωμα από άλλη εποχή. Αξίζει να τους επισκεφτείτε περισσότερο το βράδυ που είναι φωτισμένοι και υπέρλαμπροι!
Τα ρωμαϊκά αγάλματα δεσπόζουν παντού! Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γέφυρα του Καρόλου η οποία είναι στολισμένη με αγάλματα από άκρη σ΄άκρη και σφύζει από ζωή χειμώνα καλοκαίρι. Εκεί θα βρείτε πλανόδιους μουσικούς και ζωγράφους!
Τέλος να μην ξεχάσω τον ποταμό Μολδάβα όπου μπορείτε να τον διασχίσετε με μια ρομαντική κρουαζιέρα, με δείπνο ή χωρίς.
Τώρα όσον αφορά τα μείον της Τσεχίας, το μόνο αρνητικό που συνάντησα ήταν ο ψυχρός και αφιλόξενος λαός της, αλλά με μια καλή παρέα η χώρα αυτή μπορεί να γίνει ο μικρός σας παράδεισος!
tip: μην πάτε χειμώνα κάνει πάρα πολύ κρύο, δοκιμάστε τις περίφημες μπύρες και να επισκεφτείτε τις μεσαιωνικές ταβέρνες που έχουν χορεύτριες και ζογκλέρ να δίνουν εντυπωσιακές παραστάσεις, υπό τον ήχο παραδοσιακών Τσέχικων τραγουδιών!
Katia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...