.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ?















Μέχρι πρόσφατα, αρκετοί από εμάς αισθανόμασταν ασφάλεια στον εργασιακό μας χώρο και σιγουριά για το μέλλον μας (βλ. συνταξιοδοτική πολιτική).

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πάλευαν με την ανεργία, ωστόσο το πρόβλημα δεν είχε πάρει τις σημερινές διαστάσεις: 12.1 % του πληθυσμού στην Ελλάδα προσπαθεί να βρει δουλειά γιατί είτε την έχασε, είτε μόλις βγήκε στον εργασιακό …αγώνα. Δυστυχώς οι προβλέψεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες, μιας και ο ερχομός του ΔΝΤ προμηνύει περισσότερες απολύσεις. Επίσημες πηγές κάνουν λόγο για άνοδο του ποσοστού ανεργίας, μέχρι το τέλος του 2010, σε 20%.

Άραγε, πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος δουλειά στις μέρες μας;
Κατάστρωσε σχέδιοΤι έχεις σπουδάσει, σε τι έχεις κλίση και τι θα σου άρεσε να κάνεις;
Αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος στον εαυτό του προκειμένου να προχωρήσει σε «έρευνα αγοράς» με σωστά κριτήρια.
Που να κοιτάξω;Πέρα από τις εφημερίδες, υπάρχει φυσικά και το internet. Στο internet υπάρχουν 3 τρόποι για να ψάξει κανείς για δουλειά. Μέσω site που έχουν αγγελίες, μέσω των site των εταιριών Ανθρώπινου Δυναμικού αλλά και στα site των εταιριών – φορέων που σας ενδιαφέρουν.

για θέσεις στο Δημόσιο μπορείτε πάντα να συμβουλεύεστε το site
http://www.diorismos.gr/ αν και ενδεχομένως με τις τελευταίες εξελίξεις να μην επιδιώκετε μία καριέρα στο Δημόσιο Τομέα!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ 
– είναι ασφαλής;Πάντα υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την ανάγκη άλλων ανθρώπων για δουλειά. Προσοχή σε αυτούς που υπόσχονται τεράστιο εισόδημα με δουλειά από το σπίτι. Τις περισσότερες φορές σας ζητούν να πάρετε μέρος σε σεμινάρια, τα οποία καλείστε να πληρώσετε εσείς!
Ωστόσο υπάρχουν και αρκετά αντικείμενα με τα οποία μπορείτε να απασχοληθείτε και μάλιστα με ικανοποιητικό εισόδημα. Μερικά από αυτά είναι:
Μεταφραστής
Αν έχετε ευχέρεια λόγου και γραφής –και επάρκεια γλώσσας- τότε μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας από το σπίτι σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι έναν υπολογιστή και μία σύνδεση στο Internet!
Επιμελητής κειμένωνΠολλοί άνθρωποι που έχουν σπουδάσει πάνω σε κάποιο Θεωρητικό αντικείμενο, έχουν την ικανότητα – ενδεχομένως και μετά από παρακολούθηση σεμιναρίων- να συνεργάζονται με έντυπα ή/και εκδοτικούς οίκους, προσφέροντας την υπηρεσία τους ως επιμελητές.
Υπάλληλος Call centerΜπορείτε να εργάζεστε από το σπίτι σε κάποιο call center το οποίο είτε να δέχεται παραγγελίες, είτε να παρέχει support σε διάφορες υπηρεσίες. Ακόμη, μπορείτε και να πουλάτε υπηρεσίες μέσω κάποιας εταιρίας, πάντα μένοντας στο σπίτι σας.
Ό,τι και να αποφασίσετε να κάνετε προκειμένου να βρείτε δουλειά, προσπαθήστε να είστε προσεκτικοί στα κριτήρια επιλογής, αλλά και να μην διστάζετε να είστε εύκαμπτοι σε ό,τι αφορά το αντικείμενο. Στην εποχή που ζούμε, είναι σίγουρα προτιμότερο να καταφέρει κάποιος να είναι οικονομικά ανεξάρτητος και να έχει τη δουλειά του, παρά να παραμένει άνεργος.
Καλή τύχη!
πηγή:myself

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...