.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της κύησης αλλάζουν τα επίπεδα των ορμονών στον οργανισμό με αποτέλεσμα να...

αναστατώνεστε τόσο οργανικά όσο και ψυχολογικά.
Οι ορμόνες που σας ταλαιπωρούν στην προκειμένη περίπτωση είναι η χοριακή γοναδοτροπίνη, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη, οι οποίες επιδρούν καθοριστικά στη διάθεση σας.


 Ως εκ τούτου είστε όχι μόνο κυκλοθυμική αλλά και εξαιρετικά ευσυγκίνητη. Συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν μετά τη 14η εβδομάδα, όταν το σώμα βρίσκει μια ορμονική ισορροπία, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Πολλές γυναίκες όμως εξακολουθούν και μετά να αισθάνονται ευερέθιστες και ιδιαίτερα ευάλωτες.

 Μάλιστα, περίπου 1 στις 10 υποφέρουν από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία. Πολλές φορές είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η κατάθλιψη, γιατί συγχέεται με τα κλασικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

 Εν τω μεταξύ, αν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως η μελαγχολία της εγκύου, αυξάνεται ο κίνδυνος για την πρόκληση μεταλόχειας μελαγχολίας. Πρέπει λοιπόν να συμβουλευτείτε τον γιατρό αν αισθάνεστε ασυνήθιστα κακόκεφη. Υπάρχουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα των οποίων η λήψη θεωρείται ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 Πρέπει ακόμη να αναζητήσετε την υποστήριξη φίλων, συγγενών και φυσικά του συντρόφου σας ώστε να σας βοηθήσουν είτε για να χαλαρώσετε για να κοιμηθείτε, είτε να σας ετοιμάσουν ένα υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα ή ακόμη και να σας συνοδέψουν σε μία βόλτα. Όλα αυτά θα συμβάλουν στη βελτίωση της διάθεσης σας.

πηγή:eportal

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...