ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
Υλικά
Χρόνος Προετοιμασίας 30΄
Για 1.400g
1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Για την κρέμα
350ml φρέσκο γάλα πλήρες (1 ½ κούπες)
4 κρόκους αυγών
40g ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας)
15g κορν φλάουρ (1 κουταλιά της σούπας)
Για την σαντιγύ
400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
40g ζάχαρη άχνη (4 κουταλιές της σούπας)
μια μύτη σκόνης βανίλιας (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
ΜΑΡΕΓΚΑ
6 ασπράδια
300g γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗΧρόνος Προετοιμασίας 30΄
Για 1.400g
1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Για την κρέμα
350ml φρέσκο γάλα πλήρες (1 ½ κούπες)
4 κρόκους αυγών
40g ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας)
15g κορν φλάουρ (1 κουταλιά της σούπας)
Για την σαντιγύ
400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
40g ζάχαρη άχνη (4 κουταλιές της σούπας)
μια μύτη σκόνης βανίλιας (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
ΜΑΡΕΓΚΑ
6 ασπράδια
300g γλυκόζη
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη.
ΚΡΕΜΑ
- Ζεσταίνουμε το γάλα αρκετά σε ένα κατσαρολάκι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τους κρόκους με τη ζάχαρη και τον κορν φλάουερ.
- Αδειάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε για λίγο την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να «δέσει» το μίγμα μας.
ΜΑΡΕΓΚΑ
- Αδειάζουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια. Μόλις φουσκώσουν αδειάζουμε σιγά σιγά τη γλυκόζη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Σερβίρουμε σε μπωλ περιχύνοντας με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας
πηγή: papadopoulou.gr