.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ!


Υλικά

7 φύλλα ζελατίνης
400 ml γάλα
600 ml κρέμα γάλακτος

200 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Σιρόπι φράουλα, καραμέλα ή σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ με κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει. Βράζουμε το γάλα μαζί με τις κρέμες και ανακατεύουμε απαλά. Όταν αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να λειώσουν. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια στο ψυγείο για 4-6 ώρες να πήξει.

Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας.

Για πανακότα σοκολάτας λιώνουμε μια πλάκα κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την προσθέτουμε στο μίγμα κρέμας και γάλακτος
πηγή: συνταγούλης



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...