.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ


Η αυξητική στήθους είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην Ελλάδα. Η πιο κοινή αιτία για την αύξηση στήθους κατά ένα ή δύο νούμερα είναι για να αποκτήσουν οι γυναίκες πιο πλούσιο μπούστο. Άλλος λόγος είναι το γέμισμα του στήθους και η αντιμετώπιση της χαλάρωσης που προκύπτει μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό ή η ανισομαστία, δηλαδή διαφορετικό μέγεθος των δύο μαστών. Σημαντικός επίσης λόγος είναι και η απώλεια του όγκου του μαστού και του σχήματός του μετά το χάσιμο πολλών κιλών.


Όπως διευκρινίζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Μαζιώτης σε άρθρο του στο medinfo.gr:
«αρχικά εξετάζονται οι μαστοί και λαμβάνονται φωτογραφίες για το ιατρικό ιστορικό. Στη συνέχεια εξετάζονται λοιποί παράγοντες, π.χ. μέγεθος, σχήμα μαστών, ποιότητα δέρματος κ.α.. Όλες αυτές οι παράμετροι σε συνδυασμό με το ιστορικό του εκάστοτε ασθενή, πληροφορίες δηλαδή σχετικά με τις παθήσεις, αλλεργίες σε φάρμακα, ιατρικές θεραπείες, προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις μαστού, οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της αξιολόγησης  του πλαστικού χειρουργού». Το μέγεθος του μαστού εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις της ασθενούς και τις συμβουλές των γιατρών.
Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι ενθέματα σιλικόνης σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ενθέματα μεγάλων και γνωστών εταιρειών με παρουσία πολλών δεκαετιών στον χώρο και από αυτά τις καλύτερες ποιότητες, γιατί οδηγούν σε άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, διάρκεια, σιγουριά και μείωση των επιπλοκών στο ελάχιστο.
Ύστερα από πέντε ημέρες περίπου από την ολοκλήρωση της επέμβασης αφαιρούνται τα ράμματα και η ασθενής φοράει ειδικό σουτιέν από την 2η μετεγχειρητική ημέρα και για 40 ημέρες. Συνήθως, η ασθενής επανέρχεται στην εργασία της έπειτα από 3 ημέρες, αλλά δεν επιτρέπεται να σηκώνει βάρη και να κάνει έντονη γυμναστική για 1 μήνα περίπου. Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και στην αυξητική στήθους, μπορούν να υπάρξουν επιπλοκές, όπως είναι η μόλυνση, η αιμορραγία και η κάψα, οι οποίες και αντιμετωπίζονται με τους γνωστούς τρόπους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...