.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΑΦΥΛΙΑ! Το φρούτο-όπλο κατά της κυτταρίτιδας!

Νίκος Κριαράς

    Σταφύλια! Ήρθε ο καιρός τους. Αποτοξινώνουν τον οργανισμό και συνομωτούν κατά της κυτταρίτιδας. Παράλληλα, ακονίζουν το μυαλό σου...

    Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς, σου προτείνει να το βάλεις στην καθημερινότητά σου... 


    -
    Για να έχεις ενέργειαΕίναι από τα πιο γλυκά φρούτα που μπορείς να επιλέξεις, ειδικά αν είσαι fan της ξανθιάς σταφίδας. Αυτό βέβαια οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα φυσικών σακχάρων που περιέχει. Και φυσικά σάκχαρα σημαίνουν ενέργεια και αντοχή. 


    Τώρα λοιπόν που θα το βρεις φρέσκο στον πάγκο με τα φρούτα, φρόντισε να το βάλεις στο καλάθι σου και θα έχεις ένα φυσικό τονωτικό όποτε το χρειαστείς. "Τόσο το σταφύλι, όσο και τα παράγωγά του προσφέρουν κάλυψη ενέργειας στον οργανισμό ώστε να καλύψει τις όποιες εργασίες επιθυμεί" εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

    -Για να διώξεις τις τοξίνες

    Το σταφύλι έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη διαδικασία της διούρησης. Κι όσο περισσότερες φορές πηγαίνεις στην τουαλέτα, τόσο πιο πολλές τοξίνες και βλαβερές ουσίες αποβάλλεις από τον οργανισμό σου.

    -Για να πιάσει τόπο η δίαιτά σου
    Είναι το μυστικό για την ιδανική συντήρηση μετά τη δίαιτα. Πρόκειται για ένα τρόφιμο που θα δώσει την ευκαιρία στον οργανισμό σου να διατηρήσει το βάρος του σταθερό. Πολύ απλά, όταν δεν το παρακάνεις βέβαια με τις λιπαρές λιχουδιές, το σταφύλι αποτρέπει την κατακράτηση υγρών και έτσι σταθεροποιεί το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα.

    -Για να διώξεις την κυτταρίτιδαΤο σταφύλι μειώνει τα σημάδια της κυτταρίτιδας. Γνωρίζεις ήδη πολύ καλά πως μεγάλο ποσοστό της ενοχλητικής κυτταρίτιδας οφείλεται σε κατακράτηση υγρών. Το σταφύλι θα εντοπίσει τα σημεία της κατακράτησης και θα αποβάλει υγρά και άλατα λειαίνοντας τα "προβληματικά" σημεία.

    -Για να έχεις ωραία μαλλιάΠροσφέρει μια υγιή λάμψη στο δέρμα, αποβάλοντας τα άλατα με τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει το "δομικό" υλικό για να χτίσεις σφριγηλή και φωτεινή επιδερμίδα.

    -Για να είσαι καλάΤο σταφύλι είναι πλούσιο σε κάλιο, μια ουσία που θα προσφέρει υγεία στα νεφρά. Επιπλέον το φρούτο που αποχαιρετά το καλοκαίρι θα σου προσφέρει τα απαραίτητα για να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Έτσι, θα είσαι έτοιμη να τα βάλεις με ιώσεις και κρυολογήματα του Φθινοπώρου.

    ΠΡΙΝ ΤΟ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!Αν ενθουσιάστηκες, πριν το ρίξεις στα σταφύλια, πρέπει να σου πω ότι αν το παρακάνεις μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Ένα μέτριο τσαμπί  - γύρω στις 10 ρώγες - είναι αρκετό αν σου αρέσουν τα φρούτα και δοκιμάζεις κι άλλα μέσα στην ημέρα.

    "Η συγκεκριμένη οδηγία θα πρέπει να τηρηθεί πιστά, διότι το πλεονάζον ενεργειακό απόθεμα θα αποθηκευθεί με τη μορφή γλυκόζης στο ήπαρ σαν λίπος και δύσκολα θα είναι πρόσφορο για άμεση αξιοποίηση"  εξηγεί ο κ. Κριαράς. Με άλλα λόγια, αντί να απολαύσεις όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες ενδέχεται να αποθηκεύσεις λίπος που δύσκολα θα μπορείς να κάψεις.

    Φρέσκο ή αποξηραμένο; Αναρωτιέσαι αν τα ίδια οφέλη μπορείς να απολαμβάνεις όλο το χρόνο, με τις αποξηραμένες σταφίδες. Η σταφίδα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια - μάλιστα είναι ιδανική για να τα βάλεις με το κρύο του χειμώνα - δεν πρσφέρει όμως την ίδια ενυδάτωση στο σώμα. Σημείωσε επίσης πως έχει τις διπλάσιες θερμίδες από το φρέσκο σταφύλι. 
    πηγή:http://www.tlife.gr/Article/healthandfitness-grapes/0-105-20831.html

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...