.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Fall/Winter 2011-2012: OI NEEΣ ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Κατσαούνη

    Bρισκόμαστε επίσημα στον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου κι αν ακόμα είσαι στο στάδιο έρευνας του τι θα φορεθεί τον Χειμώνα -αφού δεν σου πάει καρδιά να ψωνίσεις μάλλινα πουλόβερ, παλτό και βαριά ρούχα- μπορείς να στραφείς στην αγορά των πρώτων χειμερινών σου αξεσουάρ. Για να το κάνεις σωστά όμως αποφεύγοντας την επανάληψη και τη σπατάλη σε ανούσια σχέδια πρέπει να βγεις στα μαγαζιά καλά διαβασμένη.

    Με αυτήν τη λογική λοιπόν το TLIFE συγκέντρωσε και σου παρουσιάζει τις γόβες και τις μπότες που επιβάλλουν οι οίκοι για τη φετινή σεζόν. Υπογραμμίζοντας όλες τις λεπτομέρειες που τις κάνουν να φέρνουν νέο αέρα στα αξεσουάρ.

    Φέτος, η διάθεση των παπουτσιών αλλάζει. Όχι αστραπιαία, αλλά με αργά και σταθερά βήματα. Τα τακούνια λεπταίνουν, οι γόβες αποκτούν περισσότερες γωνίες και οι μπότες γίνονται αρκετά πιο ψηλές.


    Από αριστερά Chloe και Giambattista Valli


    Οι γόβες -με αργό ρυθμό μεν- αρχίζουν κι επανέρχονται στην αρχική τους μορφή. Οι μύτη τους γίνεται λίγο πιο 'επιθετική' και το ύφος τους πιο κλασικό. Μπορεί να σου φαίνονται ως στιλ αρκετά κλασικές κι ίσως βαρετές αλλά είναι απόλυτα chic και η επιλογή είτε σε δερμάτινη υφή είτε σε λουστρίνι -ασημένια ή μαύρη- δημιουργούν την απόλυτη τάση της φετινής σεζόν.

    *Παρατήρησε το καλτσάκι φορεμένο με την βινίλ γόβα. Δίνει αμέσως μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Κι αν φορεθεί μέσα από μαύρη γόβα μπορεί να δημιουργήσει και την αίσθηση ενός ankle boot.



    Από αριστερά Balenciaga και Celine

    Tα τακούνια γίνονται stilettos με τη μύτη τους να είναι απόλυτα μυτερή -παρατήρησε πως παρόλα αυτά διατηρούν μια αίσθηση καμπύλης, σε γόβες-μποτάκια που δίνουν μια πιο μοντέρνα αίσθηση ακόμα και στα πιο κλασικά σύνολα. Τα μποτάκια με γεωμετρικά σχέδια αλλά και οι κλειστές γόβες που αγκαλιάζουν το πόδι αποτελούν την απόλυτη επιστροφή.

    ΤIP: Eάν τα πόδια σου δεν είναι το δυνατό σου σημείο να θυμάσαι πως τα συγκεκριμένα παπούτσια προσθέτουν όγκο. Δεν χρειάζεται να τα αποφύγεις αφού είναι τόσο στιλάτα απλά δοκίμασέ τα με παντελόνι που έρχεται στο ύψος της γάμπας. 



    Από αριστερά Balmain και Jean Paul Gaultier

    Τα μποτάκια αποκτούν κι αυτά ένα διαφορετικό στιλ που δεν είχαμε συνηθίσει να φοράμε μέχρι σήμερα. Παρατηρείς εκτός από την επιστροφή του χαμηλού και λεπτού τακουνιού τα πολλά κορδόνια, το βινίλ και το δερμάτινο σουέντ να είναι κυρίαρχα του παιχνιδιού.



    Από αριστερά Dior και Alexander McQueen

    Ίσως είναι πιο κοντά -από όλα όσα είδες μέχρι στιγμής- με το τί ήδη υπάρχει στην αγορά. Κράτησε τα κορδόνια από την προηγούμενη φωτογραφία, τα λεπτά τακούνια και απλά πρόσθεσε μια φετίχ διάθεση που σίγουρα θα σε κάνει να δείχνεις πολύ ψηλή κι απόλυτα sexy.



    Από αριστερά Issey Miyake και Dries Van Noten

    Εάν αγαπάς τις πλατφόρμες σε πληροφορώ πως δεν εγκαταλείπουν το προσκήνιο απλά προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της εποχής. Διατηρούν και τα έντονα χρώματα και τους ξύλινους πάτους.

    *Αγαπάμε πολύ το ανοιχτό παπούτσι σε συνδυασμό με κάλτσα από μέσα. Εάν το κάνεις επέλεξε μονόχρωμες κοντές κάλτσες σε καλή ποιότητα.



    Από αριστερά Versace και Νina Ricci

    Το δέρμα σε συνδυασμό με τα κορδόνια κάνει το όλο σου look να είναι αρκετα sexy και άλλες φορές πιο rock, άλλες πιο θεατρικό. Ο οίκος Versace φέτος κερδίζει τις εντυπώσεις σε πολλά σημεία της χειμερινής του collection. Ένα από αυτά οι δερμάτινες σουέντ μπότες με πράσινο δέρμα και λεπτομέρεια τα κορδόνια. Παρατήρησε τα κορδόνια που ενώνουν τη σόλα του παπουτσιού με το πάνω μέρος. Ενώ κορδόνι έχει και o oίκος Nina Ricci. Η δική του εκδοχή είναι αρκετά πιο ρομαντική. Τα παπούτσια σου δίνουν την αίσθηση πως περπατάς στους δρόμους του Παρισιού με το μπορντό χρώμα να επιστρέφει και πάλι.


    Aπό αριστερά Valentino και Lanvin

    Δύο οίκοι συνώνυμοι της κομψότητας. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ δίνουν την αίσθηση του μοιραίου θηλυκού. Για αυτόν τον Χειμώνα το λουράκι παραμένει στην επικαιρότητα, ενώ η μεταλλική λεπτομέρεια στο τακούνι του οίκου Lanvin είναι απόλυτα sexy.

    TΙP: Εάν τα πόδια σου δεν είναι το δυνατό σου σημείο επέλεξε το λουράκι να είναι είτε στο ύψος του αστράγαλου και λίγο πιο κάτω.



    Aπό αριστερά Givenchy και Salvatore Ferragamo

    Οι γόβες φέτος έχουν prints! Ο οίκος Givenchy δημιούργησε ίσως τις πιο στιλάτες γόβες της σεζόν. Γόβες υφασμάτινες με λουλούδια και χρυσό βραχιόλι στον αστράγαλο ως λεπτομέρεια. Τόσο sexy! Ενώ ο οίκος Ferragamo όπως και ο οίκος YSL έφεραν ξανά στην επικαιρότητα το άσπρο μαύρο καρό που είναι από τις πιο κομψές τάσεις του χειμώνα και μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.



    Από αριστερά Dior και Μoschino

    Koρδόνια που δένουν και δημιουργούν φιόγκους στην απόλυτα χειμερινή απόχρωση, το μαύρο. Δύο διαφορετικά στιλ με κοινό όμως παρονομαστή τα κορδόνια, τους φιόγκους και την μαύρη απόχρωση. Επιλέγεις και παίρνεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο προσωπικό σου στιλ.


    Από αριστερά Bottega Veneta και Prada

    Επιστροφή σε μία άλλη εποχή με τον οίκο Prada να δημιουργεί παπούτσια με έντονη θεατρικότητα και αναφορά στην δεκαετία του '60. Ενώ ο οίκος Bottega Veneta  κάνει ίσως τα πιο ρομαντικά με prints πέδιλα που κυκλοφορούν στην αγορά.



    Από αριστερά Dior και Lanvin

    O οίκος Dior φέτος μπορεί να αποχωρίστηκε τον Galliano και η collection του να μην απέσπασε τις καλύτερες κριτικές αλλά κέρδισε έδαφος με τις δερμάτινες μπότες που σταματούν πάνω από το γόνατο και δημιούργησαν εμμονικά συμπτώματα στις φανατικές οπαδούς. Ενώ επιστρέφουν και οι απλές δερμάτινες μπότες μέχρι το γόνατο με πολύ ψηλό τακούνι. Στοιχείο που παρουσίασε από τους πρώτους ο οίκος Lanvin.



    Aπό αριστερά Louis Vuitton και Prada

    Δεν μπορείς καμία παρουσίαση παπουτσιών για τη φετινή σεζόν να θεωρήσεις ολοκληρωμένη εάν δεν περιέχει τις πλαστικές μπότες της Louis Vuitton. Όπως άλλωστε και τα παπούτσια με λεπτομέρεια το δέρμα από φίδι και το βελούδο, όπως oι μπότες Prada. 
    ΠΗΓΗ:http://www.tlife.gr/Article/fashion-acessories-boots-hills/0-15-21262.html

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...