.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ρούχα: Τι πετάμε τι κρατάμε


Το φθινόπωρο είναι εδώ και ελπίζουμε σύντομα ο καιρός να δικαιολογεί τα πεσμένα φύλλα, την ομπρελίτσα στο χέρι και την τακτοποίηση της ντουλάπας μας.

Τι να φυλάξεις: τα καρό! Καρό φουστίτσες, παλτό, μέχρι και κάλτσες σίγουρα υπάρχουν στην ντουλάπα σου και ορισμένα κομμάτια μπορεί να σε βόλεψαν τα προηγούμενα χρόνια. Αποθήκευσε σωστά τα καρό κομμάτια που διαθέτει, γιατί το φετινό φθινόπωρο δεν θα τα χρησιμοποιήσεις. Μην πετάξεις όμως τα καρό σου ρούχα αφού πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι ασπροπρόσωπη θα σε βγάλουν!

Τι να κρατήσεις: όποιο δερμάτινο κομμάτι αγόρασες πέρσι. Φούστες, τζάκετ, μπότες, παντελόνια, ακόμα και δερμάτινοι κορσέδες επιστρέφουν στη μόδα πιο δυναμικά από ποτέ. Μην περιοριστεί στο μαύρο δέρμα αφού το μπορντό και το καμηλό δέρμα θα σε κάνει να ξεχωρίσεις.

Προσοχή: μπορεί τα δερμάτινα ρούχα και αξεσουάρ να έχουν την τιμητική τους, δεν συμβαίνει ο ίδιο με το δερμάτινο κολάν ή τύπου δερματίνης που φορέσαμε σαν παλαβές τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός του ότι σε παχαίνει αν δεν διαθέτεις αναλογίες μοντέλου, θεωρείται ξεπερασμένο.

Τι να πετάξεις: σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν πρέπει να πετάμε τίποτα. Στην περίπτωση που δεν μπορείς να μεταποιήσεις κάποιο κομμάτι, αυτό που θα ξεφορτωθείς είναι οι ζέρσεϊ μπλούζες με μανίκι νυχτερίδας (ειδικά εκείνες με τις μεταλιζέ στάμπες)

Δεν πετάμε ποτέ: 


* Το τζάκετ του αεροπόρου (πέρσι είχε την τιμητική του και φέτος το βρίσκουμε στην πιο φουσκωτή εκδοχή του -Bomber jacket). Στις πασαρέλες είδαμε την πιο εκμοντερνισμένη εκδοχή του τζάκετ με μεγάλους ώμους. Βασιλιάς του bomber jacket ήταν ο Οίκος "Givenchy" αλλά και ο "YSL".

*Το φαρδύ παλτό με ζώνη στη μέση, είτε πολύχρωμο, είτε μονόχρωμο.

* Τις μπότες που φτάνουν πάνω από το γόνατο. Τις βλέπουμε να κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια και φέτος επιστρέφουν με μεταλλικές λεπτομέρειες ή ακόμα και στη λουστρίνι εκδοχή τους.

*Την φούστα της μπαλαρίνας: διάλεξε την φουσκωτή αυτή φούστα στο κατάλληλο μήκος. Πες όχι στην μίνι φουσκωτή φουστίτσα και διάλεξε μία που να φτάνει μέχρι το γόνατο (μήκος ασφαλείας). Στις πασαρέλες μεγάλων οίκων μόδας όπως οι: Tommy Hilfiger, Gucci, Fendi και Carolina Herrera είδαμε την φούστα με όγκο στην μίντι εκδοχή της. Φυσικά, αν δεν είσαι και το πρώτο μπόι, η φούστα που θα φτάνει μέχρι τη γάμπα μπορεί να σε δείχνει ακόμα πιο κοντή και παχουλή.

Τα χρώματα της σεζόν: 
όλοι οι τόνοι του καφέ είναι must. Το κάμελ γίνεται το νέο γκρι, που κυριάρχησε τους τελευταίους χειμώνες.

Επιμέλεια: Ελευθερία Καρακατσίνα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...