.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τι να σημαίνουν τα όνειρα... από την Katia

Πόσα όνειρα μπορεί να βλέπει κανείς κάθε βράδυ;Πόσα από αυτά θυμόμαστε και πόσα όχι;
Πόσα πρωινά ξυπνήσαμε με άσχημη διάθεση γιατί ένας εφιάλτης μας στοίχισε;
Πολλές φορές αναρωτήθηκα αν τα όνειρα είναι πλασματικές ιστορίες του μυαλού μας ή αν η γιαγιά μου που ερμηνεύει το κάθε τι έχει δίκιο:''το αίμα σημαίνει ότι κάτι θα γίνει γρήγορα...αν μπεις σε εκκλησία είναι χωρισμός...''
Προσωπικά, από εξιστορήσεις φίλων μου έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μέσα από τα όνειρα πολλές φορές ''εξομολογούμαστε'' με κρυφούς κωδικούς και με παρομοιώσεις καταστάσεων και προσώπων αυτά που τόσο καλά κρύβουμε στο υποσυνείδητό μας.
Πρόσφατα μία φίλη νιόπαντρη ,μου εκμυστηρεύτηκε πως από τότε που έβαλε τη βέρα στο χέρι της σ΄εκείνο το πανέμορφο ξωκλήσι ,δεν έχει σταματήσει να ονειρεύεται πως την διεκδικούν όμορφοι άντρες αλλά εκείνη αντιστέκεται (χωρίς να το θέλει και πολύ,όπως με χαμόγελο μου εξομολογείται) γιατί είναι παντρεμένη πλέον! Και αυτά είναι όνειρα μιας κοπέλας που όσο την θυμάμαι έλεγε το πόσο πολύ ήθελε να παντρευτεί και να ηρεμήσει! Σκεπτόμενη λοιπόν πως η ίδια είναι πολύ ερωτευμένη και ευτυχισμένη με τον άντρα της για πρώτη φορά στην ζωή της,συνειδητοποίησα πως τελικά φοβάται δύο πράγματα: την δέσμευση και μήπως ο έρωτας χαθεί και εγκλωβιστεί μέσα στον γάμο της!

Ένας άλλος φίλος ο οποίος συνειδητά φοβάται το θάνατο,ονειρεύεται συχνά ότι πεθαίνει εκείνος ή άτομα που υπέρ αγαπά!Ο ίδιος αρνείται πεισματικά να αντιμετωπίσει το φόβο του και δεν θέλει καν να το συζητάει.Ίσως λοιπόν ο ίδιος του ο εαυτός προσπαθεί να τον βοηθήσει με το να τον φέρει αντιμέτωπο με τον πιο μεγάλο του φόβο:τον άγνωστο θάνατο.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα και αν η καθημερινότητα μας δεν μας ''επιτρέπει'' να λύσουμε τα βαθύτερα προβλήματα μας και τις πιο απόκρυφες σκέψεις μας,
τα όνειρα είναι εδώ για να μας αποδείξουν πως δεν μπορούμε να κρυφτούμε από τον ίδιο μας τον εαυτό...
Τα όνειρα είναι εδώ για να μας μαρτυρήσουν...Katia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...