.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ



Το στρες που βιώνει μία έγκυος μπορεί να επηρεάσει το έμβρυο μέσα στη μήτρα της και τα αποτελέσματά του να έχουν διάρκεια, ανακοίνωσαν Γερμανοί ερευνητές.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι
κάποιο αισθητήριο όργανο του εμβρύου υφίσταται μία βιολογική αλλαγή, αν η μέλλουσα μητέρα έχει έντονο στρες, όπως για παράδειγμα εξαιτίας ενός βίαιου συντρόφου. Και αυτή η αλλαγή μπορεί να καταστήσει το παιδί που θα γεννηθεί λιγότερο ικανό να διαχειριστεί το στρες αργότερα στη ζωή του.

Ήδη έχει συνδεθεί με ψυχικές νόσους και προβλήματα συμπεριφοράς. Το αποτέλεσμα της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Translational Psychiatry», βασίζεται σε μία μικρής κλίμακας έρευνα που έγινε σε δείγμα 25 γυναικών και των παιδιών τους, που σήμερα είναι ηλικίας από 10 έως 19 ετών.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ζούσαν υπό καλές συνθήκες στο σπίτι τους και ότι οι περισσότερες έγκυες δεν θα εκτεθούν σε τέτοια επίπεδα στρες.

Επιπλέον, οι ερευνητές τονίζουν ότι τα ευρήματά τους είναι σχετικά, καθώς πολλοί άλλοι παράγοντες εμπλέκονται στην πρόκληση στρες στα παιδιά, μεταξύ των οποίων και το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...