.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ Α΄ΜΕΡΟΣ

ΚΡΙΟΣ
Ως γυναίκα είναι από τις εκπροσώπους του ζωδιακού που μπορούν να κρατήσουν τις ισορροπίες στο τρίπτυχο μητέρα – γυναίκα –εργαζόμενη, αρκεί οι ρόλοι να εναλλάσσονται. Θέλει να έχει τον σύζυγο της ανταγωνιστικό και δυναμικό μιας και μέσα από αυτόν ζει και η ίδια, ενώ η ερωτική της ζωή δύσκολα επηρεάζεται αρνητικά από τυχόν αναποδιές. Ίσα-ίσα οι κόντρες την εξιτάρουν. Αφοσιωμένη στον σύζυγο, του κάνει κάποια «καψόνια» ώρες- ώρες, προκειμένου να διατηρεί τον γάμο της σε εγρήγορση. Το χειρότερο γι' αυτήν είναι ο σύζυγος της να έχει χάσει την αρρενωπότητα του αλλά και το ενδιαφέρον του για εκείνη. Για το αμάρτημα της απιστίας δεν κάνω καν λόγο. Αν καταλάβει κάτι, η κόλαση θα φαντάζει με παιδική χαρά.
Σαν μητέρα είναι πιεστική και συχνά σκληρή, αφού η αλήθεια είναι πάνω απ' όλα και θέλει τα παιδιά της να έχουν προσωπικότητα. Δεν ωραιοποιεί τα πράγματα, αλλά σε κάθε πραγματική τους ανάγκη είναι εκεί! Την λέξη «Όχι» στα παιδιά της την επιτρέπει μόνο... κάθε 28η Οκτωβρίου. Ως εργαζόμενη δεν κολλάει στη δουλειά και τον όγκο της, αλλά απαιτεί την ίδια συνέπεια στις πληρωμές. Και ότι έχει να πει, θα το πει έξω από τα δόντια.


ΤΑΥΡΟΣ
Η πλέον ιδανική. Τα έχει όλα στην πένα μιας και η αισθητική δεσπόζει σε κάθε τι, αλλά αν τα οικονομικά του σπιτιού δεν είναι τουλάχιστον ικανοποιητικά τότε αρχίζει η κρεβατομουρμούρα και ο σύζυγος βράζει όλη νύκτα στο ζουμί του σαν... πατσάς της ώρας στην Βαρβάκειο αγορά. Από την άλλη, ως άκρως ερωτική, ξέρει τα μυστικά για να τον απογειώσει όταν είναι καλό παιδί... Ως μητέρα είναι ο Von Karajan της οικογένειας διότι θέλει να διευθύνει-κατευθύνει τα πάντα: από επιλογή ρουχισμού μέχρι συντρόφου. Όταν έρθει η κρίσιμη ώρα της επιλογής νύφης ή γαμπρού για το παιδί ξεσκονίζει τίτλους ιδιοκτησίας, εκκαθαριστικά αλλά και... πιστοποιητικά φρονημάτων. Ασταθείς και αναρχικοί χαρακτήρες απαγορεύονται... διά ροπάλου. Ως εργαζόμενη –θέλει τον χρόνο της μιας και ένας καφές με κουλουράκι είναι ιεροτελεστία για αυτήν, αλλά αν πάρει μπροστά δεν την σταματά τίποτα. Αργή αλλά ακούραστη και μεθοδική θέλει μουσική υπόκρουση, έστω σε ένα ράδιο, και θα δουλέψει καλύτερα κι από μια στρατιά Κινέζους. Στο δίλημμα μεταξύ επαγγελματικής ή οικονομικής ανόδου ...σημειώσατε 2.


















ΔΙΔΥΜΟΙ


Μέσα στο σπίτι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα όπως να μιλάει στο κινητό, να φτιάχνει καφέ και να βάζει πλυντήριο, κάνοντας τον άνδρα της να νοιώθει πασάς στα Γιάννενα ή απλά... χαζός! Το βράδυ βέβαια ο σύζυγος θα πρέπει να την... αντέξει για δυο –τρεις ώρες πριν πέσει στην αγκαλιά του Μορφέα. Οι Μουγκοθόδωροι είναι γενικά ανεπιθύμητοι και συνήθως καταλήγουν και ανέραστοι! Ως νοικοκυρά είναι πολύ δυνατή και πρωτότυπη. Βρίσκει πατέντες παντού και πάντα. Τώρα ως μάνα, μπορεί να μην είναι πολύ θερμή στις αγκαλιές, αλλά θα προάγει την επικοινωνία και την πρωτοβουλία, ενώ πολλές φορές σε στραβοτιμονιές των παιδιών, τις συζητά μαζί τους, χωρίς να είναι χειριστική. Απλά, βρίσκει πάντα τον τρόπο να βγαίνει από πάνω... Ο διάλογος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην οικογένεια και το βασικό της πλεονέκτημα είναι σίγουρα η νεανικότητα. Δεν κολλάει να παίξει jenga ή playstation, εξοικειώνεται εύκολα με τις νέες τεχνολογίες και συχνά κερδίζει το respect της νεολαίας. Ως εργαζόμενη είναι πολυεργαλείο μιας και είναι γρήγορη και φιλότιμη, ιδιαίτερα σε θέματα επικοινωνίας αλλά και σε οποιαδήποτε δουλειά του... ποδαριού. Δεν θα αρνηθεί ποτέ βοήθεια, αλλά απεχθάνεται τη βλακεία και τη μονοτονία.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά είναι... γεννημένη για σύζυγος. Νοικοκυρά μέχρι εκεί που δεν παίρνει θα γίνει θυσία για να ευχαριστήσει τον σύζυγο και το σόι του. Φυσικά, υπάρχουν και οι γυναίκες Καρκίνοι που είναι πολύ χειριστικές και πίσω από το χειμαρρώδες και μητρικό συναίσθημα διαθέτουν μια ψυχολογία killer: Τα σπίτια ή την ζωή σου! Ένα συχνό πρόβλημα της είναι ότι τελικά θεωρείται δεδομένη και έτσι φθάνει στο σημείο να υπηρετεί τους άλλους, χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση στις δικές της ανάγκες. Εάν διαπιστώσει απιστία από πλευράς συζύγου, συνήθως τον πληρώνει με το ίδιο νόμισμα. Aντίθετα, μπορεί να υπομείνει την μακρά σεξουαλική αποχή, όταν δεν έχει προκύψει εμφανώς θέμα απιστίας. Συχνά, από την στιγμή που θα γίνει μητέρα, ο σύζυγος περνά αυτομάτως σε δεύτερη μοίρα. Ως μητέρα είναι... κέρβερος αλλά και πολύ ενθαρρυντική, υπερασπιζόμενη πάντα τα συμφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών της. Φροντίζει να δείχνει την αγάπη της έμπρακτα με μπόλικες αγκαλιές και η υπερπροστατευτικότητα της κάνει να φαίνονται τα παιδιά κακομαθημένα. Στην εργασία δίνεται ολοκληρωτικά και με αυταπάρνηση, αν και μόνιμα έχει ένα παράπονο ή μια δυσαρέσκεια.


ΛΕΩΝ
Ως γυναίκα θέλει τα λούσα και τις απολαύσεις της, ενώ θεωρεί πως μόνο αυτή περνά αυτά που περνά. Αξιοπρεπής, αλλά σίγουρα με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της. Είναι από τις γυναίκες που θα κάνουν τα πάντα για τον σύζυγο -ιδιαίτερα αν αυτός είναι από καλή γενιά- ενώ ο σύζυγος πρέπει να της λέει πως όλα επάνω της αλλά και μέσα στο σπίτι είναι τέλεια. Στην ερώτηση αν η Αντζελίνα είναι ωραιότερη από αυτήν, ένα όχι... σώζει σπίτι, μετρητά και χαρίζει ηρεμία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως μάνα είναι δυναμική αλλά άκρως επεμβατική. Δεν θα επιβάλει ποτέ την γνώμη της σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού των παιδιών -φτάνει η επιλογή να είναι της κλάσης της- ενώ θα προσπαθήσει να «παντρέψει» τον παραδοσιακό τρόπο ανατροφής με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής. Είναι από τις μητέρες, που θα γίνουν πιεστικές έως και δεσποτικές στο θέμα της μελέτης των μαθημάτων αλλά και της απόδοσηής τους στο σχολείο, αφού βλέπει τα παιδιά ως προέκταση του εαυτού της. Ως εργαζόμενη λάμπει, αλλά έχει πρόβλημα με τον ανταγωνισμό. Η παραγωγικότητα της είναι αξιομνημόνευτη, αν όμως δεν πάρει κάποιο «χρίσμα» είναι σαν τον... Γκρινιάρη στα Στρουμφάκια.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η γυναίκα παρατηρητήριο τιμών του Υπ. Ανάπτυξης. Με ένα μπλοκάκι, ένα στυλό και έναν υπολογιστή τσέπης θα την πετύχετε μονίμως να κάνει έρευνα αγοράς. Προσπαθεί να εξοικονομήσει όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα για να νοιώθει ασφαλής. Στην πραγματικότητα ο γάμος δεν της πάει, εκτός κι αν συνδυάζεται με παροχή υπηρεσιών. Αν μπει στο mood της... υπηρέτριας είναι αφόρητα συνεπής, τόσο που η σχέση της εξαρτάται πλέον από απίστευτες λεπτομέρειες. Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου η παραξενιά δεν βγαίνει μόνο σε θέματα τάξης ή καθαριότητας αλλά... οπουδήποτε αλλού. Ως μητέρα θέλει να έχει τα κατάλληλα εφόδια το παιδί της και να είναι αυτόφωτο. Ζητά από τα παιδιά της να διαβάζουν. Από την στιγμή που τα δίνουν όλα τότε δεν έχει πρόβλημα αν οι βαθμοί δεν είναι άριστοι. Ως εργαζόμενη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της η λέξη ωράριο και όποιος εργοδότης έχει μια Παρθένο στην δουλειά του, μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Είναι αφοσιωμένη στη δουλειά της και κάνει τα πάντα για να βγάλει τα προς το ζην. Απαιτεί σεβασμό στο χώρο εργασίας της, καθώς επίσης και καθαριότητα.
Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου


Τέλος Α΄ μέρους
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ GOSSIP.GR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...