.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ - ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ




1.Χαλιά που είναι μικρά για τον χώρο.Ο πιο εύκολος τρόπος να οριοθετήσουμε ένα χώρο π.χ το καθιστικό, είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα χαλί. Ωστόσο για να γίνει αυτό ορθά, το χαλί μας πρέπει να έχει τις σωστές διαστάσεις. Σύμφωνα με τον κανόνα θα πρέπει να αφήνει ακάλυπτο ένα περιθώριο 30-40 εκατοστών πατώματος στη περίμετρο του δωματίου και οπωσδήποτε θα πρέπει να πατούν επάνω του τα μπροστινά πόδια των επίπλων μας.


2.Αγορά επίπλων χωρίς προηγούμενη μέτρηση των διαστάσεων του χώρου.
Μέσα στη χαρά για το καινούργιο σπίτι αγοράζουμε ένα πανάκριβο καναπέ που λατρέψαμε με τη πρώτη. Όμως μόλις τον παραλαμβάνουμε συνειδητοποιούμε ότι δεν χωρά από την πόρτα ή ότι είναι πολύ μακρύς ή πλατύς για το σαλόνι μας. Πριν προβείτε σε αγορές φροντίστε να έχετε σαφή εικόνα της κάτοψης του χώρου σας.Να έχετε καταγράψει τις διαστάσεις του και να έχετε κινηθεί αρκετά μέσα σε αυτόν. 

3.'Χλωμό' χρώμα στους τοίχους.
Σε γενικές γραμμές όσο πιο μεγάλος είναι ο χώρος που θέλετε να βάψετε, τόσο πιο βαθύς πρέπει να είναι ο τόνος του χρώματος που έχετε επιλέξει. Αν π.χ θέλετε να βάψετε τη σαλοκουζίνα σας με κίτρινο χρώμα θα πρέπει να διαλέξετε ένα τόνο λίγο πιο σκούρο από αυτό που διαλέγατε ενδεχομένως για τη κρεββατοκάμαρα.

4.Ψεύτικα λουλούδια.Για να είναι ένας χώρος ζωντανός χρειάζεται φρέσκα λουλούδια και φυτά, ότι κι αν είναι αυτά. Η χρήση υφασμάτινων και γενικά ψεύτικων λουλουδιών μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο κατά περιόδους π.χ ΧριστούγενναΚατά τ΄άλλα μία σύνθεση από σκονισμένα, ξεπερασμένα πλαστικά λουλούδια κάνει ένα χώρο να φαίνεται φθηνός και διψασμένος για αλλαγή.
πηγή:ttp://spitikaidiakosmisi.blogspot.com/2009/02/blog-post_9619.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...