.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com...

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

5 μυστικά για σούπερ σιλουέταHomeExcersice
2011-12-19

5 μυστικά για σούπερ σιλουέτα

Οι περισσότεροι δεν έχετε χρόνο ή διάθεση για άσκηση. Όμως αν δεν κάνετε κάτι για να βοηθήσετε το σώμα σας να “ξυπνήσει” και να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό καμία δίαιτα δεν θα έχει αποτέλεσμα. Ξεκινήστε με απλά βήματα και σιγά σιγά εντάξτε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που θα σας αλλάξει το σώμα! Σας δίνω πέντε ιδέες για να ξεκινήσετε να ασκείστε με το… μαλακό!

1 Κάντε ένα διάλειμμα
Ακόμα κι αν είστε αποφασισμένοι να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης, είναι σημαντικό να μην πιέζεστε με αυστηρά προγράμματα. Οι γυμναστές προτείνουν να μη γυμνάζετε τις ίδιες μυϊκές ομάδες για δύο συνεχόμενες μέρες. Τα διαλείμματα δίνουν στις μυϊκές ίνες την ευκαιρία να αποκατασταθούν και να επανέλθουν. Επιπλέον, μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμών.
2 Βελτιώστε την ευλυγισία σας
Δεν χρειάζεται να κάνετε γιόγκα. Κάντε μαθήματα χορού. Οι άνθρωποι που μαθαίνουν χορό βελτιώνουν την ευλυγισία τους, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη μυϊκή τους δύναμη. Ο χορός βελτιώνει επίσης την ισορροπία, την ευκινησία και τον συντονισμό των κινήσεων. Παράλληλα, θα κάνετε νέους φίλους και θα βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, όπως η δημιουργικότητα, η πειθαρχία, η συγκέντρωση, η αυτοπεποίθηση και η αυτοκυριαρχία.
3 Ασκηθείτε εναλλακτικά
Δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο; Το καθάρισμα του σπιτιού είναι εξαιρετικός τρόπος να κάψετε θερμίδες – ο μέσος άνθρωπος βάρους 66 κιλών καίει μέχρι και 450 θερμίδες βάζοντας ηλεκτρική σκούπα για μισή ώρα μόνο! Μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια dvds με προγράμματα ασκήσεων ή το wii και να ασκηθείτε εναλλακτικά. Ακόμη να αφιερώσετε ένα δεκάλεπτο σε ανέβασμα και κατέβασμα σκάλας: θα ενδυνωμώσετε το καρδιααναπνευστικό σας σύστημα, θα τονώσετε γλουτούς και θα κάψετε έως και 400 θερμίδες! Επίσης αφήστε το αυτοκίνητο και κάντε κάποιες εξωτερικές δουλειές με τα πόδια.
4 Κρατήστε ένα ημερολόγιο fitness
Όλοι έχουμε ακούσει για τα ημερολόγια διατροφής, αλλά μήπως πρέπει να κρατάμε κι ένα με τις προπονήσεις μας; Αν βαριέστε να γράφετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή με ημερολόγιο στο smartphone.
5 Ασκηθείτε πιο συχνά
Αντί, όμως, να πηγαίνετε πιο συχνά στο γυμναστήριο, γιατί δεν μετατρέπετε το σπίτι σας σε γυμναστήριο; Χρησιμοποιήστε τα έπιπλα για να εκτελέσετε τις ασκήσεις ή, ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε μηχανήματα άσκησης ως έπιπλα! Η χρήση μιας μπάλας γυμναστικής ως κάθισμα ενθαρρύνει τη νευρομυϊκή δραστηριότητα, απλώς και μόνο αναγκάζοντάς σας να ισορροπείτε πάνω της.

Το μυστικό

Πόσες φορές βοηθήσατε σε μια μετακόμιση, γυρίσατε από το σούπερ μάρκετ φορτωμένοι ή πήγατε απλά μια μεγάλη βόλτα για ψώνια και την επόμενη ημέρα είστε πιασμένοι; Διατηρώντας τους μύες σας δραστήριους καθημερινά, αποφεύγεται την ταλαιπωρία και τον πόνο όταν ζορίζετε ξαφνικά το σώμα σας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...