.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΧΩΡΙΣΜΟΣ:ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ;

Χωρίσατε. Για διάφορους λόγους αυτή η σχέση δεν προχώρησε. Τελείωσε. Όμως εσύ πάτησες το pause και δεν προχώρησες. Έμεινες εκεί μουδιασμένη και περιμένεις ή εύχεσαι ή πιστεύεις ότι εκείνος θα γυρίσει ξανά στην αγκαλιά σου... Υπάρχει τέτοια περίπτωση; 

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σου δίνει τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί και να γυρίσει... 


-Όταν δεν σου κόβει τελείως την επαφή.;

-Όταν αφήνει κάποια θέματα που αφορούν και στους δυο σας, άλυτα... Που σημαίνει ότι για να τα λύσει πρέπει να ξανακάνει επαφή. Οπότε με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι δεν θέλει να ξεκόψει τελείως.

-Όταν σε παίρνει και σου θυμίζει πράγματα που θα μπορούσε να μην τα συζητήσετε ή να τα ξέρεις κι εσύ. Με λίγα λόγια όταν βρίσκει προφάσεις να επικοινωνεί μαζί σου για θέματα που δεν θα χρειαζόταν να το κάνει.

-Όταν δεν έχει πάρει όλα τα πράγματά του και ξεχνάει πράγματα πίσω για να έχει ένα άλλοθι και να ξανάρθει.

-Όταν συχνάζει στα ίδια μέρη με σένα.

-Όταν κρατάει τις ίδιες παρέες, δηλαδή δεν ξεκόβει. Αυτό σημαίνει ότι αφήνει την πόρτα ανοιχτή για να έχει ένα λόγο να βρεθεί ξανά μαζί σου, έστω και σε ουδέτερο χώρο και να σε ξαναδεί και να σου ξαναμιλήσει... και... και... και...


ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ;
“Αν έχεις αποφασίσει ότι πρέπει να χωρίσεις, το να πηγαινοέρχεσαι μόνο κακό κάνει” σημειώνει η ψυχολόγος. “Δεν είναι καλό, ούτε για τη σχέση -γιατί δείχνει ότι μια σχέση που την ήθελες τη χάλασες, άρα πως να σου έχει εμπιστοσύνη; ...ούτε για τη σταθερότητα του χαρακτήρα σου γιατί αν υπήρχε λύση, γιατί να μην είχε βρεθεί όσο ήσασταν στη σχέση και να πρέπει να διαλυθεί για να ξαναγυρίσει; Δηλαδή δείχνει κάποιον ο οποίος είναι επιπόλαιος και παραρορμητικός και κάποιον που δεν σέβεται όσο θα έπρεπε τη σχέση γιατί αν τη σεβόταν δεν θα την έβαζε σε δοκιμασία”.

“Άρα, το να γυρίσεις θα πρέπει να το σκεφτείς πριν φύγεις. Αν είναι να γυρίσεις γιατί να φύγεις; Μένεις εκεί και το παλεύεις” συμπληρώνει η ψυχολόγος.

Κι αν εκείνος έφυγε, αν εκείνος σε χώρισε... και τώρα γύρισε και επιδιώκει να συνεχίσετε τη σχέση, τι κάνεις; Πρέπει εσύ να γυρίσεις στη σχέση; Πρέπει να τον δεχτείς πίσω;
“Πρέπει να το σκεφτείς πάρα πολύ καλά αν πρέπει να του δώσεις τη δεύτερη ευκαιρία. Πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι το εννοεί και ότι του αξίζει αυτή η δεύτερη ευκαιρία. Διότι αλλιώς θα πηγαινοέρχεται συνεχώς εκείνος”.

Κι αυτό δεν αντέχετε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;
Γιατί δεν συνεχίζεις τη ζωή σου; Γιατί παραμένει το μυαλό σου κολλημένο στον πρώην; Γιατί δεν το παίρνεις απόφαση και να πας παρακάτω; Γιατί έχεις κολλήσει στις αναμνήσεις;

Η ψυχολόγος απαντά...

1. Δεν προχωράς παρακάτω διότι δεν έχεις ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση. Χρειάζεσαι το χρόνο σου για να θρηνήσεις και να περάσεις τις 5 φάσεις μετά τον χωρισμό μέχρι να κάνεις τον κύκλο σου.


2. Δεν είσαι ισχυρός χαρακτήρας και φοβάσαι μήπως έχεις κάνει λάθος, μήπως έπρεπε να δώσεις ευκαιρία, μήπως ήσουν υπερβολική.


3. Βεβαίως, όταν δεν προχωράς σημαίνει ότι έχεις ακόμα αισθήματα για τον άλλον. Αλλά δεν χωρίζεις γιατί δεν έχεις αισθήματα, χωρίζεις συνήθως γιατί δεν μπορείς να είσαι με τον άλλον, γιατί φθείρεσαι, γιατί σαν άνθρωπος υποβαθμίζεσαι και απαξιώνεσαι, γιατί υποφέρεις και δεν είσαι μαζοχίστρια. Όλα αυτά δεν σημαίνουν όμως ότι δεν έχεις συναισθήματα επειδή χώρισες. Όσο τα αισθήματα αυτά που είναι ακόμα ισχυρά, είναι αρκετά δύσκολο να πας παρακάτω.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...