.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ!


shampooΑν και σχετικά απλή υπόθεση το λούσιμο των μαλλιών μας  υπάρχουν μερικά χρήσιμα tips που πρέπει να γνωρίζεις για να διαφυλάξεις την υγεία τους και να ενισχύσεις την ομορφιά τους!
  1. Επέλεξε ένα  σαμπουάν ειδικό για τις ανάγκες των μαλλιών σου. Αν δυσκολεύεσαι, συμβουλέψου τον κομμωτή σου.
  2. Πριν  βρέξεις τα μαλλιά σου, βούρτσισε τα καλά, για να απομακρύνεις  τους ρύπους και τα κατάλοιπα των προϊόντων styling.
  3. Ξέπλυνε τα με αρκετό νερό, για να φύγουν όσα κατάλοιπα και σκόνες έχουν απομείνει.
  4. Καλύτερα να χρησιμοποιείς  χλιαρό νερό, γιατί το πολύ ζεστό ευαισθητοποιεί την επιδερμίδα και τα μαλλιά. Το πολύ ζεστό νερό και το έντονο τρίψιμο στο λούσιμο κάνουν τα λιπαρά μαλλιά ιδιαίτερα να βαραίνουν πιο γρήγορα
  5. Βάλε σαμπουάν σε διάφορα σημεία και όχι τοπικά, ώστε να απλωθεί παντού.
  6. Αν δεν κάνει πλούσιο αφρό, είναι προτιμότερο να τα ξεβγάλεις και να επαναλάβεις την διαδικασία παρά να προσθέσεις κι άλλο.
  7. Στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποίησε δροσερό νερό Αναζωογονεί  και τονώνει την επιδερμίδα και τα μαλλιά.
  8. Σκούπισε τα απαλά  με μια  πετσέτα, χωρίς  να τα τρίβείς, γιατί  μπερδεύονται και σπάνε.
  9. Αν λούζεσαι καθημερινά, μία φάση καθαρισμού είναι αρκετή. Δεν χρειάζεται δεύτερο χέρι, εκτός αν οι δραστηριότητες σου τα ταλαιπωρούν πολύ
  10. Χρησιμοποίησε οπωσδήποτε ένα μαλακτικό κατάλληλο για τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο. Απλώσε το κυρίως στις άκρες των μαλλιών. Εάν έχεις λιπαρά μαλλιά μη βάλεις καθόλου μαλακτικό στις ρίζες.  Πριν ξεβγάλεις  το μαλακτικό χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια για να χτενίσεις τα μαλλιά σου.  Η χτένα θα γλιστράει πανεύκολα  και θα τα ξεμπερδέψεις  χωρίς να τα ταλαιπωρήσεις καθόλου!
  11. ΠΗΓΗ:http://www.xtenismata.com/2009/09/10_tips_for_proper_hair_shampooing/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...