Το ψυγείο αν δεν το καθαρίζετε συχνά είναι γεμάτο βακτηρίδια που δημιουργούν μηχανισμό αντοχής στο κρύο. Πολλοί νομίζουν πως ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού του ψυγείου είναι με χλωρίνη... λάθος. Η χλωρίνη ( που είναι τοξική για τον άνθρωπο) θα σκοτώσει προς στιγμήν τα βακτηρίδια, αυτά όμως θα ξαναδημιουργηθούν γρήγορα.
Για αποτελεσματικό καθάρισμα, φτιάξτε μείγμα από
νερό και ξύδι, βουτήξτε μέσα ένα πανάκι ή σφουγγάρι καθαρό και μ᾽αυτό καθαρίστε καλά το ψυγείο εσωτερικά. Μετά, σκουπίστε με στεγνό πανάκι, χωρί να ξεβγάλετε.
Αν το ψυγείο έχει μυρωδιές, βράστε ξύδι, βάλτε το σε μπολάκι και αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες.
* Η χλωρίνη είναι καυστική για το δέρμα τα μάτια και τους βλεννογόνους.
** Η χλωρίνη είναι δηλητήριο, αν καταποθεί.
Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2011/03/blog-post_665.html#ixzz1JQtZHuWv