.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΔΙΑΙΤΑ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ;ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ 10 ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ



Θέλετε να χάσετε βάρος, προσέχετε τη διατροφή σας και αποφεύγετε οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή περιλαμβάνει ένα τραπέζι γεμάτο πειρασμούς. Και όμως, η έξοδός σας για φαγητό δεν χρειάζεται να μεταφραστεί σε εφιάλτη για τη ζυγαριά σας. Δείτε πώς.
1) Οργανωθείτε
Διαμορφώστε ευέλικτα τη δίαιτά σας. Αν σκοπεύετε να υποκύψετε σε διατροφικές ατασθαλίες, φροντίστε να αφιερώσετε εκείνες τις μέρες λίγο περισσότερο χρόνο στη γυμναστική που θα σας βοηθήσει να κάψετε τις επιπλέον θερμίδες. Μην είστε πολύ αυστηροί με το πρόγραμμά σας. Αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, αρκεί να μην βαφτίσετε κάθε μέρα ειδική περίσταση!
2) Προετοιμαστείτε και κρατήστε τις υποσχέσεις σας

Αποφασίστε πόσο θέλετε να φάτε προτού κοιτάξετε το μενού. Φτιάξτε κάποιους κανόνες και ακολουθήστε τους πιστά. Για παράδειγμα, αποφύγετε τα αλά καρτ μενού, ακόμη κι αν σας συμφέρει περισσότερο οικονομικά, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φάτε περισσότερο. Για να αποφύγετε τις παρασπονδίες, απομακρύνετε από δίπλα σας το καλαθάκι με το ψωμί ή ζητήστε να το πάρουν από το τραπέζι.
3) Κάντε ειδική παραγγελία
Μη διστάζετε να παραγγείλετε το πιάτο σας με κάποιες διαφοροποιήσεις. Παραδείγματος χάριν, ζητήστε από τον σερβιτόρο να μη βάλει σάλτσες ή λάδι, ενώ προτιμήστε για συνοδευτικό σαλάτα και όχι τηγανιτές πατάτες.
4) Ελέγξτε τη μερίδα σας
Σε κάποια εστιατόρια, η ποσότητα του φαγητού που σερβίρεται, υπερβαίνει κατά πολύ την «κανονική» μερίδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, παραγγείλτε ως ορεκτικό μία σαλάτα και μοιραστείτε το κυρίως πιάτο με ένα φίλο σας.
5) Μάθετε τη γλώσσα της κουζίνας
Εμπλουτίστε το λεξιλόγιό σας με ορολογίες που προσδιορίζουν τον τρόπο μαγειρέματος. Σε γενικές γραμμές, οι παρακάτω χαρακτηρισμοί μεταφράζονται σε φαγητά πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες: ογκρατέν, ολαντέζ, μιλανέζε, σουφλέ.
6) Γίνετε και πάλι παιδιά
Βρεθήκατε σε φαστ φουντ; Επιλέξτε το παιδικό μενού. Η μερίδα είναι μικρότερη και θα σας γλιτώσει από αρκετές εξτρά θερμίδες.
7) Αποφύγετε τα ορεκτικά
Διαφόρων ειδών κεφτεδάκια, τηγανιτές σπεσιαλιτέ, πατάτες, μπέικον, τυρί… δεν μεγαλώνουν μόνο την όρεξη, αλλά και το νούμερο στα ρούχα μας.
8) Προσοχή στη σαλάτα
Φαίνεται η πιο υγιεινή και light επιλογή που μπορείτε να κάνετε, αλλά η συνετή κίνησή σας πάει χαμένη αν η σαλάτα περιέχει βαριές σάλτσες (π.χ., μαγιονέζα), τριμμένο τυρί ή κρουτόν. Προτιμήστε κάποιο ντρέσινγκ με χαμηλά λιπαρά.
9) Αλκοόλ με μέτρο
Ένα ποτήρι κρασί μαζί με το γεύμα σας δεν δημιουργεί πρόβλημα, αλλά η διατροφική σας προσπάθεια θα μείνει χωρίς αποτέλεσμα αν ξεφύγετε. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ με άδειο στομάχι, ενώ ένα έξυπνο κόλπο είναι να πίνετε μεταξύ δύο ποτών ένα ποτήρι νερό.
10) Μην αδειάζετε το πιάτο σας
Αν η μερίδα είναι μεγάλη, περιοριστείτε στη μισή. Αν σας φαίνεται δύσκολο να μην καθαρίσετε το πιάτο που έχετε μπροστά σας, ζητήστε ένα δεύτερο και τοποθετήστε εκεί μέρος του φαγητού σας για να το μοιραστούν οι συνδαιτυμόνες σας. Απομακρύνετε το πιάτο από κοντά σας όταν αισθανθείτε ότι χορτάσατε. Και θυμηθείτε να τρώτε αργά. Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να αναγνωρίσει το αίσθημα κορεσμού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...