.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com...

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Το καθημερινό ζύγισμα βλάπτει σοβαρά τη δίαιτα


Μπορεί να μας οδηγήσει σε παραπλανητικά συμπεράσματα για το βάρος μας

Δευτέρα, 8.30 π.µ., 60 κιλά. Τρίτη, 10.00 µ.µ., 62 κιλά. Πριν µισήσετε τον εαυτό σας για το νούμερο που είδατε στη ζυγαριά ενημερωθείτε!

Μην ζυγίζεστε συχνά γιατί:


Όταν ζυγιζόµαστε καθηµερινά, υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουµε εµµονή µε το βάρος µας και κάθε φορά να γεµίζουµε µε άγχος.

Αν κάνουµε δίαιτα και ζυγιζόµαστε καθηµερινά, µπορούµε εύκολα να καταλήξουµε σε παραπλανητικά συµπεράσµατα. Η κατάσταση της υδάτωσής µας αλλάζει από ώρα σε ώρα µε αποτέλεσµα ταχύτατες και απρόβλεπτες αυξοµειώσεις βάρους. Αποτέλεσµα; Απογοητευόµαστε και εγκαταλείπουµε πρόωρα την προσπάθεια.

Οι µεταβολές βάρους εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Η κατανάλωση αλατιού, η προεµµηνορυσιακή περίοδος στις γυναίκες, η κατανάλωση µεγάλης ποσότητας φαγητού σε ένα γεύµα, η κακή ενυδάτωση κ.ά. µεταβάλλουν (φαινοµενικά) τα κιλά µας και συχνά δηµιουργούν λάθος εικόνα για το σώµα µας.

Στη ζυγαριά ανά εβδομάδα

Με το ζύγισµα βλέπουµε αµέσως το αποτέλεσµα που έχει κάθε τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών µας αλλά και το πώς επιδρά η φυσική δραστηριότητα στο βάρος µας.

Όταν γνωρίζουµε ότι το βάρος µας είναι εκτός των φυσιολογικών ορίων (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω), µπορούµε να κάνουµε εγκαίρως τις απαραίτητες τροποποιήσεις στη διατροφή µας και να το επαναφέρουµε στα κανονικά επίπεδα.

Η ζυγαριά µάς υπενθυµίζει το στόχο µας. Η απώλεια βάρους µάς δίνει ώθηση να συνεχίσουµε την προσπάθεια όταν ακολουθούµε κάποιο πρόγραµµα διατροφής, ενώ η πρόσληψη κιλών µάς προειδοποιεί και µας αποτρέπει από περαιτέρω αύξηση.

Μην ζυγίζεστε σε διαφορετικές ζυγαριές κάθε φορά. Αρκεστείτε σε µία εβδοµαδιαία µέτρηση στην ίδια ζυγαριά κάτω από τις ίδιες συνθήκες (ιδανικά χωρίς ρούχα, νηστική, συγκεκριµένη µέρα και πρωινή ώρα) και καταγράψτε
τις µεταβολές σας.

Πηγή: myworld.gr το είδαμε:http://www.newsbeast.gr/woman/arthro/425427/to-kathimerino-zugisma-vlaptei-sovara-ti-diaita/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...