.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

OΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΟΥ


1. Ο ένας σου μαστός είναι μεγαλύτερος από τον άλλο και δεν μπορείς να το κρύψεις:
Μην ανησυχείς αν τα στήθη σου δεν έχουν το ίδιο μέγεθος!
Μην ανησυχείς αν τα στήθη σου
δεν έχουν το ίδιο μέγεθος!
Καμία γυναίκα δεν διαθέτει δύο ακριβώς όμοιους μαστούς μεταξύ τους. Δυστυχώς, σε ένα μικρό αριθμό γυναικών ο ένας μαστός είναι εμφανώς μεγαλύτερος από τον άλλο ειδικά σε νεαρή ηλικία και καθώς το στήθος μεγαλώνει ακόμα. Μέχρι να σταθεροποιηθείς σε ένα νούμερο σουτιέν, πειραματίσου με ειδικούς στηθόδεσμους που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για αυτές τις περιπτώσεις ή προτίμησε σουτιέν που παίρνουν ενίσχυση με μαξιλαράκι (σιλικόνης για πιο φυσικό αποτέλεσμα), γεμίζοντας το στήθος που υπολείπεται σε μέγεθος. Αν τα χρόνια περάσουν και το πρόβλημα δεν διορθωθεί αλλά αντίθετα γίνει περισσότερο εμφανές, συμβουλέψου το γιατρό σου για την πιθανότητα πραγματοποίησης μιας πλαστικής επέμβασης.
2. Το στήθος σου είναι πολύ μεγάλο και πεσμένο
Λίγο τα περιττά κιλά που έχεις, λίγο η συνήθεια να ξεχνάς να φοράς σουτιέν ή να προτιμάς σουτιέν κακής ποιότητας, το στήθος σου ήρθε και έγειρε. Αυτό το μεγάλο αλλά πεσμένο στήθος δείχνει πως μάλλον έχεις περισσότερο λίπος παρά αδένες που θα το κρατούσαν στητό. Άλλωστε, η εσωτερική δομή του στήθους επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως ο έμμηνος κύκλος, η εγκυμοσύνη ή η ηλικία. Μια άλλη αιτία για το πολύ πλαδαρό στήθος είναι οι αδένες που το στηρίζουν οι οποίοι έχουν πιθανότατα "ξεχειλώσει" με τα χρόνια, το θηλασμό ή τις απότομες αυξομειώσεις στο βάρος σου. Ακόμα και το βάδισμα χωρίς τη στήριξη του στήθους από το σωστό στηθόδεσμο μπορεί να ρίξει το στήθος σου στα τάρταρα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να βρεις το κατάλληλο σουτιέν για το στήθος σου. Όταν γυμνάζεσαι προτίμησε ένα αθλητικό σουτιέν για περεταίρω στήριξη ενώ μια καλή λύση για να σηκωθεί το πεσμένο στήθος είναι τα σουτιέν push-up.
3. Το στήθος σου έχει περίεργο σχήμα: 
Όπως συμβαίνει με το πρόσωπο ή το υπόλοιπο κορμί σου, έτσι και το στήθος δεν βγαίνει μόνο σε ένα μέγεθος ή σχήμα αλλά σε μεγάλη ποικιλία. Αν το στήθος σου έχει κάποιο περίεργο σχήμα (σαν κώνος για παράδειγμα) δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις. Ωστόσο μπορείς να επενδύσεις στο κατάλληλο σουτιέν που θα δημιουργεί έξυπνα ένα ωραίο ντεκολτέ.
4. Ανησυχείς πως η περιοχή γύρω από τη θηλή είναι πολύ μικρή (ή μεγάλη) ή πολύ σκουρόχρωμη (ή ανοιχτή):
Μην ανησυχείς. Η περιοχή γύρο από τη θηλή ή θηλαία άλως όπως ονομάζεται έχει μέγεθος που ποικίλει και φτάνει σε διάμετρο από 15 έως 24 είναι μια κυκλική περιοχή γύρω στ 1,5 με 2,5 εκατοστά. Το χρώμα στην περιοχή είναι έτσι κι αλλιώς πιο σκούρο από το κανονικό δέρμα και ανάλογα με το αν είσαι σκουρόχρωμη ή ανοιχτόχρωμη συνολικά, προσαρμόζεται και αυτό. Υπάρχουν θηλές ροζ, καφέ, ακόμα και σχεδόν μαύρες και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ορμόνες σκουραίνουν ακόμα περισσότερο το χρώμα στην περιοχή. Σίγουρα, υπάρχουν και πλαστικές επεμβάσεις που ασχολούνται με τη μείωση για παράδειγμα της έκτασης της περιοχής που καλύπτει τη θηλή αλλά είναι επίπονες και δαπανηρές. Αντί να σκέφτεσαι το χειρουργείο άλλαξε τρόπο σκέψης αφού τ' αρσενικά λατρεύουν και τις θηλές και το γύρω γύρω όσο τίποτα άλλο!
5. Ντρέπεσαι να εμφανίζεσαι τόπλες μπροστά στο αγόρι σου" Σίγουρα για να αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα, κάτι θέλεις να κρύψεις. Αν το στήθος σου είναι πεσμένο, απλά φρόντισε να στέκεσαι σωστά (η ανασηκωμένη πλάτη δείχνει άμεσα πιο στητό το στήθος). Αν το πρόβλημα είναι το μικρό στήθος, φρόντισε να το κάνεις ακόμα πιο θελκτικό με λίγη σαντιγί ή σοκολάτα στην περιοχή γύρω από τη θηλή. Αν πάλι υποφέρεις από ραγάδες στο στήθος, για όλα φταίει η υφή της επιδερμίδας σου, τα γονίδια που φέρεις ή απλά η αυξομείωση στο βάρος από μια εγκυμοσύνη για παράδειγμα. Το κακό με τις ραγάδες είναι πως δύσκολα θα τις ξεφορτωθείς. Βέβαια στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές κρέμες που βοηθούν στον αποχρωματισμό των έντονων κόκκινων ραγάδων. Πάντως, προς ενημέρωσή σου, το αγόρι σου δύσκολα θα ενοχληθεί από την ύπαρξή τους! Αν πάλι αισθάνεσαι τόσο άσχημα, απόφυγε τις στάσεις που θα τον φέρουν σε ευθεία οπτική επαφή με το στήθος σου ή ελάττωσε το φωτισμό του δωματίου που θα βρεθείτε.
Οι απαραίτητες εξετάσεις για το στήθος:
Α. Αυτοεξέταση/ ψηλάφηση στήθους: συνίσταται σε όλες τις γυναίκες από 20 ετών και πάνω. Η εξέταση πρέπει να είναι συχνή και περιοδική από εσένα την ίδια ή το γιατρό σου.
Β. Ετήσια μαστογραφία: συνιστάται σε γυναίκες που έχουν κλείσει τα 40 τους χρόνια.
Γ. Κλινική εξέταση των μαστών: πρέπει να γίνεται περιοδικά, περίπου κάθε 3ετία στις γυναίκες 20 έως 30 ετών, και ετήσια στις γυναίκες 40 ετών και άνω.
Δ. Μαστογραφία και μαγνητική τομογραφία. Συνιστάται σε άτομα υψηλού κινδύνου εξ' αιτίας βεβαρημένου ιστορικού και γονιδίων ετησίως

Κατερίνα Π.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...