Υλικά για 12 μάφινς
1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη light
1 ¾ αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
¾ φλιτζανιού γάλα φρέσκο
χυμό 1 πορτοκαλιού
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 αυγό χτυπημένο
μικρά φορμάκια για κέικ ή την ειδική φόρμα για μάφινς
Εκτέλεση
Αλείφετε τα φορμάκια ή τις θήκες με λίγη λιωμένη μαργαρίνη. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σ’ ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα καρύδια και ανακατεύετε.
Σ’ ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη μαργαρίνη που έχετε λιώσει και τα χτυπάτε λίγο με ένα σύρμα κουζίνας. Ρίχνετε το μίγμα αυτό σιγά-σιγά μέσα στο μίγμα με το αλεύρι και τα καρύδια, και τα βάζετε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Κόβετε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομματάκια, ή αγοράζετε από το εμπόριο κουβερτούρα σε νιφάδες. Τέλος, προσθέτετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά.
Μοιράζετε το μίγμα του κέικ στα 12 φορμάκια μέχρι τα 2/3 του ύψους τους και ψήνετε τα μάφινς για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρις ότου φουσκώσουν και ροδίσουν.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr |