.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!


WomanMeasuringHerself






























Δύο είναι οι επικρατέστεροι σωματότυποι: 1) το «μήλο», όπου το λίπος συσσωρεύεται στην κοιλιά και 2) το «αχλάδι», που το λίπος αποθηκεύεται στους γοφούς. Η κατανομή του λίπους είναι κυρίως γονιδιακό και ορμονικό θέμα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε ανάλογα με το σωματότυπό σας


Πείτε μου τι σωματότυπο έχετε να σας πω τι να κάνετε!



Έχετε κοιλιά;
Εάν έχετε σωματότυπο «μήλο»ανταποκρίνεστε καλύτερα σε δίαιτες μειωμένων υδατανθράκων. Ακολουθώντας τα παρακάτω, θα μπορέσετε να μειώσετε κατά ένα μεγάλο μέρος το λίπος στην κοιλιά.
Μη μένετε νηστικοί Χρειάζονται γεύματα ανά 3-5 ώρες, για να αποτραπεί η υπογλυκαιμία. Όταν πέσει το σάκχαρο κάτω από το φυσιολογικό θέλετε ζάχαρη ή ψωμί. Αυτό έχει ως συνέπεια ό,τι τρώτε να αποθηκεύεται σε λίπος, λόγω της υπερέκκρισης ινσουλίνης.
Προσθέτετε σε κάθε σας γεύμα πρωτεΐνη Προκαλεί κορεσμό και αυξάνει τη μεταγευματική θερμογένεση, το ποσό των θερμίδων που δαπανάται για την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών έπειτα από κάθε γεύμα. Οι καλύτερες μορφές πρωτεΐνης είναι το αβγό, το κρέας, το κοτόπουλο και το ψάρι.
Αποφεύγετε τους απλούς υδατάνθρακες που αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος κατακόρυφα. Αυτοί είναι το άσπρο ψωμί, το ρύζι, η πατάτα, τα μακαρόνια, οι χυμοί και φυσικά η ζάχαρη. Η κατανάλωσή τους προκαλεί υπερέκκριση ινσουλίνης, αποθήκευση λίπους στην κοιλιά και ένα φαύλο κύκλο συνεχούς πείνας και εκνευρισμού. Προτιμήστε το μαύρο ψωμί, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και τα όσπρια, που θα αυξήσουν ομαλά το σάκχαρο του αίματος και θα σας κρατήσουν χορτασμένους για περισσότερη ώρα.
Καταναλώνετε πολλά λαχανικά Και στα δύο κυρίως γεύματά σας τρώγετε σαλάτα. Περιέχουν φυτικές ίνες που προκαλούν κορεσμό, σταθεροποιούν το σάκχαρο του αίματος και βοηθούν να αποβληθεί λίπος με τα κόπρανα. Προτιμήστε λάχανο, σπανάκι, ρόκα, χόρτα, κολοκυθάκια.
Μην αγχώνεστε Το άγχος προκαλεί έκκριση κορτιζόλης, που προκαλεί συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.
Κοιμηθείτε καλά Η έλλειψη ύπνου προκαλεί πείνα. Χρειάζονται 8 ώρες το βράδυ ποιοτικού ύπνου.
Ασκηθείτε σωστά Οι κοιλιακοί δε βοηθούν στη μείωση του πάχους της κοιλιάς. Χρειάζεται αερόβια άσκηση με αυξομείωση της έντασης σε συνδυασμό με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Κάνετε 30-40 λεπτά γρήγορο βάδισμα με αυξομείωση της έντασης και της κλίσης στο διάδρομο. Συνδυάστε το με 20 λεπτά βάρη. Προσοχή, όχι στις ατέλειτωτες ώρες αεροβικής, γιατί έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Έχετε ψωμάκια στους γοφούς;
Αποθηκεύετε λίπος στους γοφούς, εμφανίζοντας κυτταρίτιδα και προδιάθεση για κυκλοφορικά προβλήματα και μεγάλη κατακράτηση υγρών. Σε αντίθεση με την προηγούμενη ομάδα, μπορείτε να έχετε πιο ισορροπημένο διαιτολόγιο, με όλες τις ομάδες των τροφίμων. Θα πρέπει όμως να προσέξετε να κάνετε καλή αποτοξίνωση. Αυτή εστιάζεται σε δύο όργανα, στο έντερο και το συκώτι. Γι’ αυτό:
Πίνετε πολύ νερό Οκτώ με δέκα ποτήρια την ημέρα. Έτσι θα διασπαστεί το λίπος και θα μπορέσουν να αποβληθούν τα τοξικά προϊόντα της διάσπασης. Παράλληλα, το νερό προκαλεί κορεσμό και βοηθά το δέρμα να είναι υγιές και ενυδατωμένο.
Καταναλώνετε τουλάχιστον 25 γραμμ. φυτικών ινών την ημέραΤρώγετε πολλά λαχανικά και φρούτα με τη φλούδα τους. Προσθέστε στο πρωινό σας βρόμη με σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Προτιμήστε το μαύρο ψωμί στο σάντουιτς σου με λίγο μαρούλι. Όλα αυτά βοηθούν σε ένα υγιές έντερο με τακτικές κενώσεις και αποβολή ό,τι τοξικού λαμβάνουμε με τη διατροφή μας.
Πίνετε 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι (χωρίς ζάχαρη) καθημερινά Περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στη μείωση των ελεύθερων ριζών. Αυτές ευθύνονται για την οξείδωση του οργανισμού και μειώνουν την κυτταρίτιδα. Επίσης, έχει βρεθεί ότι οι κατεχίνες που περιέχει αυξάνουν το βασικό μεταβολισμό.
Προτιμήστε “αποτοξινωτικά “λαχανικά όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, αγκινάρα και λαχανάκια Βρυξελλών Περιέχουν ουσίες που βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού και, άρα, στην αποβολή των περιττών υγρών.
Περπατάτε για 30 λεπτά την ημέρα και κάντε ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος. Βοηθούν επίσης το λεμφικό μασάζ, η σάουνα και το χαμάμ.
Καταναλώνετε 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με 70% κακάο την ημέρα Περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Μπορείτε επίσης να πίνετε μία κούπα κακάο την ημέρα, χωρίς γάλα και ζάχαρη εννοείται.


Το μυστικό

Για να εκτιμήσετε πώς κατανέμετε το λίπος στο σώμα σας μετρήστε τη μέση σας στο λεπτότερο σημείο πάνω από τον αφαλό, ενώ τους γοφούς σας στο φαρδύτερο σημείο. Απλά να θυμάστε πως η τοπική μείωση του λίπους, αν και δύσκολη, μπορεί να γίνει σε συνδυασμό διατροφής και άσκησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...