.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com...

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

10 τρόποι να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σαςΟτιδήποτε δουλειά και να κάνετε, σε οποιονδήποτε τομέα και να δραστηριοποιείστε, μια αύξηση της αυτοπεποίθησή σας έστω και μικρή, μπορεί να έχει πολύ σημαντικές, θετικές επιπτώσεις στην επιτυχία σας. Ιδού λοιπόν, μερικές ιδέες:

1. Φροντίστε την εμφάνισή σας. Αποφασίστε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Βάλτε τη συστηματική σωματική άσκηση στη ζωή σας. Ντυθείτε καλά, με ποιοτικά ρούχα, με στυλ και «προσωπικότητα». Προσοχή: πριν από οποιαδήποτε προσπάθεια δίαιτας, διατροφής, η γυμναστικής συμβουλευτείτε οπωσδήποτε το γιατρό σας.

2.    Βάλτε ξεκάθαρους στόχους. Χαράξτε ένα πλάνο για την επαγγελματική και προσωπική σας ζωή. Αποφασίστε να βάλτε συγκεκριμένους στόχους σχετικά με το πόσα χρήματα θέλετε να κερδίζετε, ποιοι θέλετε να είναι οι φίλοι σας, πως θέλετε να ζείτε σε 6 μήνες, σε 2 χρόνια, σε 10 χρόνια από σήμερα.
3. Επίσης, αποφασίστε να εργαστείτε συστηματικά, μεθοδικά, με έμπνευση, θάρρος και πάθος επάνω στους στόχους σας.
4. Οργανώστε σωστά το χρόνο σας. Βάλτε προτεραιότητες, προγραμματίστε τις δουλειές κάθε ημέρας από το απόγευμα της προηγούμενης, χρησιμοποιείστε ημερολόγιο, λίστες εργασιών (to-do lists) και αποφύγετε τους «κλέφτες» χρόνου.
5. Αυξήστε τις γνώσεις σας. Αποκτήστε τη συνήθεια του διαβάσματος. Αν αφιερώνετε μία ώρα για διάβασμα κάθε μέρα, σε 3 χρόνια από σήμερα θα έχετε γίνει από τούς πλέον ειδικούς στον τομέα που σας ενδιαφέρει και οι άλλοι θα σέβονται τη γνώμη σας.
6. Συνειδητοποιείστε τις κακές σας συνήθειες. Παρατηρείστε τα πράγματα που κάνετε καθημερινά και καταγράψτε τα. Ποια από αυτά συνεισφέρουν στους στόχους σας και ποια είναι επιζήμια; Αλλάξτε τις συνήθειες σας τώρα.
7. Αλλάξτε τον εσωτερικό σας διάλογο. Σταματήστε επιτέλους την αρνητική αυτοκριτική και το αυτομαστίγωμα. Επίσης, σταματήστε να μετανιώνετε για το παρελθόν και για πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε ούτως η άλλως. Αντί να λέτε λοιπόν στον εαυτό σας τι κάνατε λάθος, βρείτε τι κάνατε σωστά και επαινέστε τον εαυτό σας κάθε φορά που κοιτάζεστε στον καθρέφτη.
8. Συνειδητοποιείστε, αναγνωρίστε και απορρίψτε τα αρνητικά συναισθήματα και τις συγκρούσεις μέσα σας. Για να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις, να αναδειχθεί το ταλέντο σας, και για να ξαναβρείτε το πάθος σας για δράση, ζωή και δημιουργικότητα, θα πρέπει να απαλλαγείτε από τα βαρίδια του παρελθόντος, αρνητικά συναισθήματα, περιοριστικά πιστεύω, αμφιβολίες, ενοχές, θυμούς και ενδοιασμούς.
9.    Ακόμη, θα χρειαστεί να επισημάνετε και να διαγράψετε τα λάθος «πρέπει» που σας έχουν επιβληθεί από τούς άλλους, Αποφασίστε να γίνετε αυτό που πραγματικά θέλετε και χαράξτε τα δικά σας «θέλω» στη ζωή, κάνοντάς την έτσι καλύτερη για εσάς και για τους άλλους ανθρώπους γύρω σας.
10. Τέλος, αποκτήστε τη συνήθεια να διεκδικείτε σθεναρά τα «θέλω» σας,
γιατί στη ζωή δεν παίρνουμε πάντοτε αυτό που μας αξίζει, αλλά αυτό που διεκδικούμε!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...