.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ από την Katia


Ξέρω έχω καιρό να σας γράψω,αλλά όταν δεν έχω κάτι να πω προτιμώ να σωπαίνω…
Σήμερα το πρωί άκουσα στο ράδιο ότι σύμφωνα με έρευνα που έγινε , το 70% των Ελλήνων έχουν πάθει κατάθλιψη λόγω της κρίσης.
70% ; Μεγάλο ποσοστό. Ξέρω. Ήμουν και γω  εκεί πριν από λίγο. Το μόνο που έβλεπα μπροστά μου ήταν ένα μαύρο μέλλον που δεν ήξερα αν ήθελα να ζήσω. Όπου κι αν στεκόμουν μονάχα θλίψη και γκρίνια ένιωθα. Μία μουνταμάρα επικίνδυνη και άχαρη. Ανεργία,απολύσεις,χρέη και δυσοίωνες προβλέψεις για το αύριο.

 Ύστερα αρχίσανε τα κακά μαντάτα με το θέμα εργασίας: τον έναν τον απολύσανε,τον άλλον τον κάνανε τετράωρο και πόσα άλλα ακόμα άτομα γνωρίζω ψάχνουν για δουλειά μήνες τώρα. Οι εργοδότες έχουν σηκώσει μπαϊράκι και δεν είναι μόνο εκείνοι που δεν βγάζουν τα έξοδα τους,αλλά και εκείνοι που θέλουν να βγάλουν απ΄την μύγα ξύγκι και εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση. Έτσι λοιπόν αν είσαι τυχερή και πιάσεις δουλειά σου λένε: χωρίς ένσημα, 3 φορές την εβδομάδα 270 ευρώ και άμα δεν σε χρειάζομαι δεν έρχεσαι! Εξοργιστικό! Αυτό κι αν είναι εκμετάλλευση! Ποιος μπορεί να ζήσει με 270 ευρώ;! Ποιος; Θα μπορούσε αυτός;Σίγουρα όχι. Γιατί να μπορεί να το κάνει αυτό ο οποιοσδήποτε;
Αλλά έτσι είναι…δυστηχώς ζούμε σε μια χώρα διαλυμένη ,βουτηγμένη στην διαφθορά. Μέχρι το 2021 από ότι άκουσα, θα είμαστε σε περίοδο λιτότητας. Στα καλύτερα μας χρόνια δηλαδή. Όλα σάπια. Όλα είναι μια ατελείωτη τρέλα.
Κάποια στιγμή κόντεψα και γω να τρελαθώ,αλλά αποφάσισα να μην το κάνω. Αποφάσισα να σταθώ ενάντια σ΄αυτό το μαύρο σύννεφο που λέγεται κατάθλιψη. Ύστερα χαμογελώ και σκέφτομαι: τι θα άλλαζε αν παρέμενα σ΄αυτή τη κατάσταση; Τίποτα! Απλά θα χειροτέρευα τα πάντα.  Άλλωστε με την κακή ενέργεια ποτέ κανείς δεν άλλαξε τίποτα.
Θέλω να ζήσω λοιπόν! Θέλω να νιώθω τον ήλιο να μου ζεσταίνει το κορμί. Θέλω να κάνω όνειρα! Θέλω να σκεφτώ με ποιον τρόπο θα μπορέσω να αλλάξω κάτι από όλα αυτά! Θέλω να χαρίσω το χαμόγελό μου στους γύρω μου και να τους θυμίσω ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα.
Δεν είναι εύκολο να αλλάξει η κατάσταση, αλλά αν κάνουμε ο καθένας από μας μία μικρή κίνηση ,τότε όλος ο κόσμος θα πάρει μια στροφή και όλα θα γίνουν πολύ πιο όμορφα…Tι κάθεσαι λοιπόν;Χαμογέλα...
Katia


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...