.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΑΣΜΕΝΕΣ ΦΤΕΡΝΕΣ

Μεγαλώνοντας ο άνθρωπος, το δέρμα στο πέλμα του ποδιού, έχει την τάση να ξηραίνεται πιο πολύ και αρχίζει και το σκάσιμο στις φτέρνες το οποίο δεν είναι μόνο αντιαισθητικό, αλλά μπορεί να προξενήσει και προβλήματα (πληγές που θα μολυνθούν)
Υπάρχει όμως τρόπος να διορθώσετε το πρόβλημα και να ξαναγίνουν τα ποδαράκια σας, τρυφερά και .... για φίλημα


1. Θα βάλετε σε λεκάνη πολύ ζεστό νερό
2. Θα ρίξετε μέσα στη λεκάνη 1φλιτζάνι άλατα για το μπάνιο και θα περιμένετε να διαλυθούν/ λιώσουν
3. Αφού οι κόκκοι αλατιού διαλυθούν, τότε και μόνο τότε βάζετε τα γυμνά ποδαράκια σας μέσα στη λεκάνη και τα αφήνετε για 30 λεπτά
4. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά πάρτε μία παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε απαλά για να φύγουν τα πολλά πετσάκια. Μετά ξεπλένετε και ταμπονάρετε με μία μαλακιά πετσέτα για να τα στεγνώσετε.
5. Πάρτε μία λίμα και τρίψτε στα σημεία που το δέρμα είναι ξερό και τρίψτε μέχρι να εξαφανιστούν όσο γίνετε τα σκασμένα σημεία. Ξεπλύνετε τα πόδια και στεγνώστε τα με την μαλακιά πετσέτα σας.
6. Απλώστε σε όλο το πόδι λάδι βιταμίνης Ε ( και όχι κρέμα ) και φορέστε αμέσως καλτσάκια, για να μείνει το λάδι και να απορροφηθεί καλά από το δέρμα.
Ολα τα παραπιάνω, τα κάνετε για τουλάχιστον 5 συνεχόμενες μέρες και όταν πάψουν να είναι σκασμένες οι φτέρνες, φροντίζετε καθημερινά να ενυδατώνετε το πέλμα.

Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2012/04/3_12.html#ixzz26zHEYjoz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...