.

...
Σχόλια-επικοινωνία:gunaikablogspot@gmail.com



...

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Χρήσιμα τεχνάσματα για να μη σας παρασύρει ο θυμός σας


Η σημερινή ζωή είναι γεγονός ότι δίνει πολλές αφορμές για να μας κάνει να χάνουμε την ηρεμία μας. Όμως, και η γαλήνη είναι θέμα εξάσκησης, όπως ακριβώς η μνήμη ή η αναπνοή...

Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παρακάτω τεχνάσματα και σίγουρα δε θα αφήνετε το θυμό σας να σας παρασέρνει!


Ντυθείτε στα λευκά


Το λευκό χρώμα το προτιμούν οι γιόγκι και όσοι δίνουν μεγάλη σημασία στην πνευματική τους ζωή. Φοράτε, λοιπόν, κι εσείς λευκά ρούχα στις δυσκολίες σας, αφού το λευκό χρώμα θα σας επιτρέπει να αποστασιοποιείστε. Επιπλέον, θα σας χαρίζει και γαλήνια όψη.

Μάθετε να χαλαρώνετε
Η ηρεμία κερδίζεται με την εξάσκηση. Γιατί λοιπόν να μην τα καταφέρετε κι εσείς; Προσπαθήστε στην αρχή να προσποιείστε τον ατάραχο και ήρεμο και μετά σιγά σιγά θα σας γίνει συνήθεια.Μιλάτε χαμηλόφωνα
Είναι φανερό, αλλά και αποδεδειγμένο ότι οι ήρεμοι άνθρωποι δε… φωνασκούν! Μιλάνε σιγά και ήρεμα. Χαμηλώστε, λοιπόν, κι εσείς την ένταση της φωνής σας.

Αγαπήστε το γάλα

Το γάλα ήταν και είναι πάντα ένα ρόφημα ηρεμιστικό. Κι αυτό γιατί περιέχει άφθονο ασβέστιο, που χαλαρώνει τους μυς, και ένα αμινοξύ, που είναι φυσικό κατευναστικό.

Κοιτάζετε μπροστά και μακριά!

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι βολβοί των ματιών μας χαλαρώνουν όταν κοιτάζουν τον ορίζοντα. Για να βλέπετε επομένως σωστά τα πράγματα τριγύρω σας, προσπαθήστε να κοιτάζετε μακριά.

Φροντίστε τα λουλούδια σας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να αδειάζετε το μυαλό σας από κακές σκέψεις και έννοιες από το να ασχολείστε με τα φυτά σας. Η κηπουρική επιπλέον θα ηρεμεί την αναπνοή σας, θα ζεσταίνει το σώμα σας, θα ελευθερώνει τους μυς σας από εντάσεις, θα σας γεμίζει χαρά...Τι άλλο, λοιπόν, θέλετε; Αν δεν έχετε κήπο, φυτέψτε λουλούδια στο μπαλκόνι σας.

Έχετε άνεση χρόνου

Προγραμματίζετε να φθάνετε τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα στα ραντεβού σας. Έτσι, δε θα αποφεύγετε μόνο το άγχος μην τυχόν καθυστερήσετε, αλλά θα έχετε χρόνο να σκεφθείτε και να χαλαρώσετε.

Κάνετε μασάζ στους κροτάφους
Όταν βρίσκεστε μπροστά σε ένα πρόβλημα, πιέζετε τους κροτάφους σας. Τα περισσότερα σημεία βελονισμού για χαλάρωση βρίσκονται εκεί. Εξασκείτε την πίεση εκπνέοντας και μετά χαλαρώνετε εισπνέοντας.

Βάλτε τέλος στην ακαταστασία
Οργανωθείτε! Τακτοποιήστε τα ντοσιέ σας, τα βιβλία και τα χαρτιά σας. Με άλλα λόγια, αποφεύγετε την ακαταστασία. Έτσι, αφού δε θα είστε αναγκασμένοι να ψάχνετε συνεχώς κάτι, θα κερδίζετε χρόνο και ηρεμία.

Η δουλειά σας πρέπει να τελειώσει σήμερα;

Αν είστε υποχρεωμένοι να τελειώσετε γρήγορα μια πραγματικά δύσκολη δουλειά, χαλαρώστε τις αρθρώσεις σας. Ανοίξτε τα χέρια. Ακουμπήστε μεταξύ τους τα ακροδάχτυλα και των δύο χεριών σας. Μείνετε έτσι χαλαροί για 60 δευτερόλεπτα.

Όρθιοι στην ουρά;

Αν θα πρέπει να περιμένετε για πολύ σε μια ουρά, μην αγχώνεστε. Αντίθετα, κάντε μετεώριση! Σταθείτε δηλαδή ίσια σαν να σας τραβάει από πάνω μια κλωστή και φανταστείτε ότι ξεκολλάτε από το έδαφος. Αμέσως θα νιώσετε ελαφρύτεροι και η υπομονή σας θα… μεγαλώσει.

Η συζήτηση με άλλους εξελίσσεται άσχημα
Αντί να επιτεθείτε στον αντίπαλο, πιέστε τη γλώσσα στον ουρανίσκο σας (πίσω από τους κοπτήρες). Αμέσως θα ανακουφιστείτε από την ένταση που δημιουργείται στα σαγόνια σας.

Πηγή: belife το είδαμε στο: http://www.newsbeast.gr/woman/arthro/365034/i-galini-einai-thema-exaskisis/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...